Kada odaberete da vašim prostorom dominiraju crna, bela i sve nijanse sive znate da teško možete pogrešiti, jer dobijate minimalistički enterijer sa jednostavnim tonovima. Međutim, ova kombinacija postane dosadna i potreban joj je dodir nečega da je razbudi. Šta kažete na žutu boju?

Potpuno kontrastna monohromatskoj paleti boja, žuta dominira prostorom u jednom moskovskom apartmanu uređenom od strane Cartelle Design studija. Iako je ima u daleko manjoj meri od ostalih nijansi, ova jarka i vesela boja dominira prostorom, a to joj je i uloga.

Mlada žena, koja živi u ovom apartmanu želela je moderan, ali i stilski karakterističan prostor, a studio je u potpunosti odgovorio na njene zahteve, prenosi Contemporist.

Otvoren prostor

Stan je koncipiran kao otvoren prostor u kom se u jednom delu nalaze kuhinja, trpezarija, ali i spavaća soba, odnosno prostor za odmor. Mala kuhinja, naslonjena na zid sačinjena je od crnog materijala u koji je su ugrađeni drveni delovi. Nasuprot nje nalazi se trpezarijski sto i stolice u sivoj boji, sa detaljima od drveta.

Iako je ima u daleko manjoj meri od ostalih nijansi, ova žuta boja boja dominira prostorom, a to joj je i uloga.

Prednji deo stana je skroz od stakla i zbog toga je prostor veoma svetao i deluje još veće i otvorenije. Dužinom celog prozora nalazi se klupa za dnevni odmor ili kao dodatni krevet za goste. Ispod klupe je polica za odlaganje knjiga i sitnica.

Dodir žute

Prostorom dominira žuti okvir za krevet, koji se naslanja na beli zid ispod kojeg se naziru cigle. Okvir uokviruje krevet i čini njegovu osnovu i pologu na koju je stao i noćni ormarić. Na zidu pored nalazi se slika na kojoj je nacrtana panda što enterijeru daje zanimljivu i mladalačku notu.

Uzglavlje kreveta je prozor sa crnim okvirima koji odvaja ovaj deo stana od prostora za rad i dela u kom se nalaze ormari i ostave. Ovaj prozor postavljen je i da bi omogućio prirodnom svetlu da dopire do ovih prostorija, što je posebno važno za mini kancelariju koja se ovde nalazi. Garderober, koji se nalazi ovde ima police od poda do plafona i na taj način je prostor maksimalno iskorišten. Kupatilom takođe dominira monohromatska paleta boja, koja je obogaćena pločicama boje breske.

Pogledajte još fotografija:

 

Nije vam dosta žute boje? Pogledajte i ovaj stan:

Pogledajte kako žuta boja pravi kontrast sivilu