Život u velikim gradovima ne mora da znači da treba da se odreknete prirodnog okruženja, čak iako živite u gradu s milionskom populacijom…

Stan smešten u urbanom delu Sao Pauola, uređen od strane studija SuperLimão predstavlja pravu malu prirodnu oazu koja se nalazi u gradskom okruženju. Na samo 50 kvadratnih metara smešteno je sve što je potrebno za život i uživanje.

Glavni akcenat u celom stanu je na terasi i otvorenosti prostora ka spoljašnjosti, pa je zbog toga ceo prostor u dodiru sa prirodom koja se nalazi u okruženju, prenosi ArchDaily.

Neutralni elementi

Dizajneri enterijera su prioritet dali neutralnim elementima i glavni fokus im je bio da se prostor sa svih strana što više otvori ka terasi. Drveni deo, gde se nalazi garderoba deli stan na spavaću i dnevnu sobu. Sa svih spoljašnjih strana nalaze se stakleni paneli, koji propuštaju ogromnu količinu svetlosti i pružaju pogled na okolno zelenilo.

Prostorom dominiraju beton i čelik, pa samim tim i dosta sivih i neutralnih tonova. Sve to ne predstavlja problem, jer vam okruženje stalno privlači pogled i deluje smirujuće.

Sve neophodno za život

Arhitektonski studio je sa projektom započeo dok je stan još uvek bio u nedovršenoj fazi. Imajući u vidu njegovu ograničenost prostorom i vrlo specifičnu spoljašnju arhitekturu stana, studio je uradio istraživanje o dnevnim potrebama jednog čoveka i na osnovu toga je urađen apartman.

Mnogobrojne police koje se nalaze u stanu i ugrađene su u svim delovima gde je to izvodljivo i funkcionalno služe kako bi korisnik ovog prostora mogao da unese lični pečat. Odlične su za fotografije, knjige ili bilo koje druge dekorativne sitnice koje mnogo govore o onome ko u ovom prostoru živi. Na taj način neutrališe se sivilo koje dominira prostorom, a same police su u plavoj boji ili boji drveta što značajno utiče na njihovo isticanje.

Pogledajte još fotografija: 

Pogledajte grafičke osnove stana:

Fotografije: Escanhuela Photo