Hrvatski Planit i Maljat iz Crne Gore odbačeni od strane kamenoloma zbog nepravilnosti, minimalno su obrađeni i vraćeni u život.

SOFI kozmetika je klijent sa kojim se studio AUTORI sreo 2016. godine na projektu enterijera za njihovu matičnu radnju u Novom Sadu. Četiri godine kasnije saradnja se nastavlja, ovog puta na projektu enterijera za prvu SOFI radnju u Beogradu.

Mermernim škartom pronađenim na otpadu jednog lokalnog kamenoloma, studio postavlja osnovu.

Vođeni filozofijom SOFI brenda u kojoj se prirodni sastojci proizvoda ističu u prvi plan umesto da se kriju od potrošača, studio bira nekoliko svedenih i karakterističnih elemenata kako bi došao do izbalansiranog iskustva.

Mermernim škartom pronađenim na otpadu jednog lokalnog kamenoloma, studio postavlja osnovu. Hrvatski Planit i Maljat iz Crne Gore odbačeni od strane kamenoloma zbog nepravilnosti, su minimalno obrađeni i vraćeni u život. Svi drugi elementi kao što su police i pult, u potpunosti su podređeni ovim mermernim gestovima.

Balans i smirenost

Kako bi prostoru dali balans i smirenost, meki materijali u vidu providne zavese i SOFI logotipa, koji je tretiran pre kao svetlosna instalacija nego čist brending, dodati su u prostor.

Dizajnerski LED lukovi

Studio još jednom dizajnira posebno osvetljenje za radnju u formi suptilnih crnih LED lukova. Studiju AUTORI data je potpuna sloboda izraza.

Osnova:

Fotogalerija:

Faktografija:

  • Ime projekta: SOFI natural cosmetics shop
  • arhitektura: Studio AUTORI
  • lokacija: Beograd
  • površina: 30 kvadratnih metara
  • godina izvođenja: 2020.
  • Fotografija: Relja Ivanić