Poslovni prostor KS Office nalazi se u sklopu stambene zgrade u Nišu koju ove arhitekte znaju kao svoj džep… zato što su je oni projektovali.

Arhitektonski biro KontraStudio je svoje nove kancelarije preselio u njihovu novu zgradu u Nišu i to u stan od 44 kvadratna metra, a ovaj mali prostor za sedmoro ljudi formiran je punim i transparentnim pregradama čime su dobijene dve veće kancelarije, predprostor, čajna kuhinja i toalet.

Mala kvadratura iskorišćena je s maksimalnom funkcionalnošću za potrebe arhitektonskog studija.

Minimalistički pristup i posvećenost detaljima prilikom dizajniranja i izvođenja elemenata enterijera, dala je ovom prostoru arhitektonsku vrednost i vizuelnu skladnost. Naglasak dat na teksturi u ograničenoj paleti boja, u kombinaciji sa drvenim akcentima, stvaraju atmosferu za kreativni rad.

Elementi poput bele metalne konstrukcije, poda i polica u drvo dezenu, beton-sivog plafona, antracit aluminijumske stolarije, sa detaljima koji funkcionalno dopunjuju poslovni prostor, čine da se prostor oseća zrelim i okrepljujućim.

Materijali i rasveta

Crni orman razigranim frontom i pozicijom povezuje prostorije, a u kombinaciji sa otvorenim policama zadovoljava potrebe odlaganja stručne literature i arhivskih projekata.

Naglasak dat na teksturi, u kombinaciji sa drvenim akcentima, stvaraju atmosferu za kreativni rad.

Minimalizam u opremanju ogleda se i u izboru rasvete, primenom dva modela spot svetiljki, ugradnih u hodniku i toaletu i šinskih reflektora u radnom prostoru, u kombinaciji sa ambijentalnim indirektnim plafonskim svetlom.

Prijatan prostor za rad

Tako je punim i transparentnim pregradama, veštim korišćenjem materijala i tekstura, kao i pažljivim korišćenjem rasvetnih tela, formiran prostor koji je prijatan za rad i boravak zaposlenih.

Grafičke podloge

Osnova i izgledi prostora projektnog biroa KontraStudio u Nišu

Fotogalerija

 

Faktografija:

  • Autor: KontraStudio
  • Projektanti: Miroljub Stanković d.i.a, Zoran Nikolić d.i.a, Miloš Ranđelović m.i.a
  • Površina: 44m2
  • Lokacija: Niš
  • Godina izvođenja: 2018.
  • Fotografije: Relja Ivanić