Početak aprila u Milanu znači da svi pričaju o nameštaju i enterijeru, pa pogledajmo šta nam je početak ovogodišnjeg najvećeg sajma nameštaja u Evropi doneo.

Najvažniji sajam nameštaja na svetu otvorio je svoja vrata posetiocima i već se polako sležu prvi utisci. Design limited edition prenosi šta je to obeležilo prvi dan Salone del Mobile i šta je privlačilo najveću pažnju ljubitelja dizajna i enterijera.

Ekskluzivni ručni radovi

Filigree Ring - Boca do Lobo
Filigree Ring - Boca do Lobo
Filigree Ring - Boca do Lobo
Filigree Ring - Boca do Lobo

Filigranska obrada metala pokazala je svu svoju lepotu na ovogodišnjem sajmu. Svakom detalju na ovim ekskluzivnim predmetima posvećena je velika pažnja i rezultati su izrade vrhunskih majstora u ovoj oblasti. Ovi predmeti imaju za cilj da skrenu pažnju na umetnički kvalitet ovakvog načina proizvodnje.

Luksuzni dizajn

Kao i svake prethodne, tako ni ove godine nisu izostali luksuzni komadi nameštaja. Tokom cele nedelje trajanja Salone del Mobile predstaviće izuzetan dizajn od vrhunskih svetskih brendova nameštaja.

Spoj ekstravagantnog i običnog

Metamorphosis Snooker Table - Boca do Lobo
Metamorphosis Snooker Table - Boca do Lobo
Lumière Round - Boca do Lobo
Lumière Round - Boca do Lobo

Kada je u pitanju ekstravagancija i luksuz na nju se uvek računa na najvećem svetskom sajmu nameštaja. Međutim, ove godine su neki komadi razultat spoja ekstravagancije i sasvim običnih komada. Pravi primer za to je sto za bilijar, Metamorphosis Snooker, na kojem su neki detalji uzdignuti na najviši nivo. Pored ovog stola, pažnju privlači i ogledalo inspirisano viktorijanskim dobom.

Zlato kao luksuz

Zlato je oduvek sinonim za luksuz, pa ne treba da čudi što će tokom trajanja Salone del Mobile zlatni dizajn biti jedan od najistaknutijih trendova u enterijeru.

Sve novosti vezane za najveći svetski sajam nameštaja u Milanu možete pratiti ovde.