Najveći sajam nameštaja na svetu počeo je u utorak, 9. aprila i svi s nestrpljenjem očekuju da vide koje će trendove doneti jedan od najznačajnijih događaja u svetu enterijera i dizajna. Interior Design prenosi najpopularnije proizvode koji će sigurno biti u žiži interesovanja i na koje svi ljubitelji enterijera treba da obrate pažnju.

1. Gregor sofa

Fotografija: Molteni Group

Modularna sofa koju je dizajnirao Vincent Van Duysen za Molteni&C predstavlja pravi primer savremenog nameštaja prilagođenog za moderan život. Gregor sofa predstavlja adaptaciju klasičnog Van Duysen pristupa ovom komadu nameštaja, što se najviše odnosi na promenu u naslonu.

2. Stočić za kafu Nacre

Fotografija: Glas Italia

U saradnji sa Glass Italia, dizajneri George Yabu i Glenn Pushelberg stvorili su stočić inspirisan oblikom školjke ostriga. Fluidnost i asimetričnost u obliku Nacre stočića za kafu dajeneprocenjivu dozu elegancije gde god se nalazi.

3. Relate sto

Fotografija: Muuto

Kao rezultat prve saradnje švajcarskog dizajnerskog studija Big Game i brenda Muuto nastao je Relate sto, koji se može postaviti uz neki komad nameštaja. Njegova jednostavna upotreba i moderan dizajn čine da se lako uklopi u svako okruženje i enterijer.

4. High Stool Anniversary kolekcija stolica

Fotografija: Mater

Danski dizajnerski brend Mater je poznat po posvećenosti održivom dizajnu. Kolekcija High Stool Anniversary predstavlja dobro poznate stolice ovog brenda, uz nove modele za ručavanja, sa presvlakom od Sorenson kože.

5. Canal sto

Fotografija: Riva 1920

Dizajn potpisuje Patricia Uriquola, a sto je izrađen od stane Riva 1920 i predstavlja drvenu osnovu sa centralnom pregradom od gvožđa. Noge stole su ukrštene i time je ovom komadu nameštaja obezbeđena dobra stabilnost.

6. Contour stolica

Fotografija: Carl Hansen & Son

Prepoznatljivog dizajna za koji je zaslužan Børge Mogenson stolica Contour biće predstavljena za brend Carl Hansen & Son. Trendovi dolaze i odlaze, a ovaj vanvremenski komad ne predstavlja da oduševljava svojim stilom.

7. Moka espreso aparat

Fotografija: Alessi

Najnoviji izgled klasičnog espreso aparata predstaviće italijanski brend Alessi. Moka je redizajnirao David Chipperfield i predstavlja noviju, moderniju verziju svima dobro poznatog kućnog aparata.

8. Cloud sto

Fotografija: True Design

Kako mu sam naziv govori ovaj sto ima jedinstveno dizajniranu ploču koja podseća na oblake. Pogodan za stambenu, ali i komercijalnu upotrebu Cloud sto potpisuje brend True Design.

9. Leto Collection sudopere

Fotografija: Bassines

Bassines će se predstaviti sa kolekcijom prefinjenih bakarnih lavaboa i sudopera. Rezultat su saradnje La Cornue’s Xavier Dupuy i dizajnera Laurent Besseas, koji će debitovati na ovogodišnjem sajmu. Ova kolekcija svojim dizajnom slavi minimalizam i ima za cilj da u prvi plan stavi kvalitet proizvoda.

10. Puffy Lounge stolica

Fotografija: Calligaris

Zaobljeni oblik i minimalistički okvir daju ležernu i opuštajuću privlačnost Puffy Lounge stolici koju je dizajnirao Busetti Garuti Redaelli za Calligaris.

Pratite novite na sajma u Milanu ovde.