Sudar epoha je nešto što često viđamo u svim oblicima vizuelnog izražavanja, pa ni enterijer nije izuzetak. Dizajnerima su često inspiracija neki raniji periodi, koje vrlo rado spajaju sa savremenim trendovima. Evo kako je to ispalo u jednom ruskom stanu.

Studio 54, koji je redizajnirao apartman u Moskvi, poznat je po elegantim i luksuznim enterijerima, koji isto vreme moraju da budu maksimalno komforni, bez obzira da li je u pitanju poslovni ili privatni prostor. Stan smešten u ruskoj prestonici pravi je primer spoja elegancije i udobnosti.

Kraljevsko plavi detalji

Luksuzni detalji i raskošni oblici upućuju na neoklasicizam. Iako je prostorom dominira siva boja i sve njene nijanse, neki detalji u kraljevsko plavoj i zlatnoj boji čine ga zanimljivijim, ali i daju mu određenu visoku notu. Crna, koja se takođe nalazi na nekim detaljima, upućuje na moderno.

Luksuzni oblik dijamanta, zlatni detalji, braon koža – sve su to neoklasični detalji smešteni u stan redizajniran u 21. veku.

Posmatraču vrlo lako za oko zapadne stočić koji se nalazi u dnevnoj sobi, ako i kožna fotelja koja stoji uz njega. Luksuzni oblik dijamanta, zlatni detalji, braon koža – sve su to neoklasični detalji smešteni u stan redizajniran u 21. veku.

Luksuzno osvetljenje

Prostorom dominira neobično osvetljenje iza kojeg stoji britanska kompanija DelightFULL, koja proizvodi unikatne lampe koje predstavljaju prava mala umetnička dela. Njihova zlatna boja i raskoš izrade uklopili su se u ovaj apartman. Inspiraciju u oblicima prolaze u velikim muzičkim imenima, kao što je Frank Sinatra.

Detalji koje je Studio 54 odabrao za ovaj apartman u Moskvi su ključni u stvaranju celokupnog utiska o ovom prostoru, a postigli su svoj primarni cilj – luksuzno i udobno.

Fotografije: Studio 54