Sastavljen iz dva nivoa, ovaj luksuzan dupleks poseduje još i zelenu terasu sa koje se pruža panoramski pogled na grad.

Vrh jedne visoke zgrade u urbanom i prometnom delu Novog Sada bio je mesto na kom je biro Salt & Water projektovao porodični dupleks. Osmišljavanje je krenulo na samom početku, dok je još bio u izgradnji, da bi se došlo do modernog i prozračnog prostora neutralnog kolorita. Sastavljen iz dva nivoa koji se stilski povezuju, ovaj dupleks poseduje još i zelenu terasu sa koje se pruža panoramski pogled na grad.

Od ogledala i gipsanog rama do mermera koji se provlači kroz dnevni boravak, kuhinju i kupatilo – sve odaje utisak modernog stila.

Već se od ulaznog dela startuje sa stilom karakterističnim za čitav donji nivo. Od ogledala i gipsanog rama sa svetlom do motiva mermera koji se provlači kroz dnevni boravak, kuhinju i kupatilo – sve odaje utisak modernog stila.

U dnevnom boravku se različite atmosfere mogu lako stvoriti kombinacijama direktnog i indirektnog osvetljenja, a ugradne police na zidu sa tamnim staklom savršene su za izlaganje skulptura. Hrastov pod, svetle i bež nijanse i drveni elementi na nameštaju i stepeništu tu su da dodaju na osećaju topline. Kako su autori želeli osećaj neprekinutog prostora, dnevni boravak je povezan sa trpezarijom i kuhinjom, ali ne potpuno. Tu je noseći stub,  osmišljen kao element koji je ne samo prijatan za oko već i funkcionalan – on ih vizuelno razgraničava.

Mermer u enterijeru

Detalji mermera nastavljaju se i u kuhinji, koja ima ploču od veštačkog kamena, elegantne police sa rasvetom i potpuno iskorišćen prostor. Kako je cela u crno-beloj boji a uređaji imaju staklene čeone ploče stiče se utisak glatkog izgleda i futuristički uređenog prostora. Uz staklene elemente koji su pravi balans svojevrsnoj težini crnih prostor je i vizuelno uvećan.

Dezen sa trouglovima postoji u ulaznom malom kupatilu, na svim vratima, kao i na ogledalu i komodi u predsoblju.

Osim pomenutog mermera, još se neki detalji ponavljaju kroz čitav dupleks. Na primer, tu je dezen sa trouglovima koji postoji u ulaznom malom kupatilu, na svim vratima, kao i na ogledalu i komodi u predsoblju.

Dašak plave boje

Takođe, svakom delu prostora dodat je mali akcenat (poput printa u hodniku) koji će vizuelno voditi kroz čitav enterijer. Svetle nijanse primenjene su i u dečjoj sobi, gde srećemo i dašak plave kao i mornarske motive.

Stakleni zid u kupatilu

Stakleni zid odvaja spavaću sobu od kupatila i dodaje i na vizuelnoj veličini prostora. U kupatilu je primenjen mermera koji sa velikim komadima granitne keramike ostavlja utisak ekskluzivnosti. Veliki plus daje hidromasažna kada, a ugođaj je potpun uz osvetljenje koje se može menjati u zavisnosti od željene atmosfere.

Gornji deo dupleksa krasi i mini letnja kuhinja koja je, poput dnevne sobe, od terase odvojena staklenim panelima.

U gornjem delu dupleksa nailazi se na otvoreniji prostor, podređen opuštanju u sunčanim danima. Na tu svetlost asocira i žuta boja kojom je akcentovan enterijer. Stakla ima i ovde, u vidu kliznih prozora koji vode na terasu, a pogledu sa nje podređena je dnevna soba jer u njoj nema suvišnih komada nameštaja koji bi skrenuli pažnju. Ugaona garnitura je ovde masivna, kao protivteža praznijem prostoru. Gornji deo dupleksa krasi i mini letnja kuhinja koja je, poput dnevne sobe, od terase odvojena staklenim panelima.

Fotogalerija