Koja vam je prva asocijacija na platnenu ljuljašku koji razapnete od jednog do drugog kraja i služi da se u nju zavalite i uživate? Sigurni smo je to plaža, ali možda će vam posle ovog stana prva asocijacija na to biti dnevna soba.

Studio RASA prilagodio je izgled apartmana u Portugalu po zahtevu klijenata, koji su želeli četvorosoban stan sa velikim dnevnim boravkom i prostranom terasom. Akcenat u prostoru morao je biti stavljen na prostorije se odvija društveni život, prenosi ArchDaily.

Dobili su veliki spoljašnji prostor, odnosno terasu i prostranu i udobnu dnevnu sobu u kojoj najveću pažnju privlači – platnena ljuljaška pored prozora.

Personalizacija prostora

Kada je projekat započet, ovaj apartman je bio još u izgradnji i to je studio iskoristio da maksimalno prilagodi prostor klijentima i učini sve da bude po njihovoj meri. Oni su tako dnevnom boravku dodali deo sa trpezarijom i kuhinjom, koji je vizuelno odvojen parketom.

Kuhinja se od trpezarije može odvojiti i mobilnim belim zidom, koji se vrlo lako pomera. Na taj način kuhinja može biti skrivena od pogleda i funkcionisati kao potpuno odvojena prostorija.

1/3

Detalji su u prirodnim, neutralnim bojama, što ceo stan čini vrlo umerenim, bez predmeta koji privlače pažnju, ali izuzetak tome je ljuljaška.

Središte stana čine upravo ovi tri prostorije, dnevni boravak kuhinja i trpezarija, zajedno sa izlazom na prostranu terasu sa pogledom na grad.

Izbor materijala bio je ograničen sa onim što već postojalo u zgradi, a iz studija su odlučili da se fokusiraju na prirodne nijanse drveta, belog mermera i dominaciju bele boje. Detalji su u prirodnim, neutralnim bojama, što ceo stan čini vrlo umerenim, bez predmeta koji privlače pažnju, ali izuzetak tome je ljuljaška.

Pogledajte još fotografija:

Fotografije: do mal o menos