Glavni dizajnerski izazov je bio stvoriti prostor koji govori o prirodi posla ove kompanije, ali je u isto vreme i maksimalno funkcionalan za rad koji se u njemu obavlja

Unutrašnjost jedne kompanije najčešće asocira na njenu delatnost ili polje koje istražuje. Kada je angažovala tim dizajnera iz studija Roy David Architecture, kompanija koja se bavim ženskim reproduktivnim zdravljem bila je vođena upravo tim razmišljanjem. Stvar je bila vrlo jasna, inspiracija za enterijer će biti – žena.

Zakrivljeni pregradni zidovi i ostali detalji ukazuju na istraživanja koja se vrše u ovim prostorijama.

Izraelska kompanija Nuvo nalazi se na 26. spratu nebodera u Tel Avivu i njihova kancelarija je dizajnirana je tako da suptilno odražava žensku prirodu.

Zakrivljeni pregradni zidovi i ostali detalji ukazuju na istraživanja koja se vrše u ovim prostorijama.

Glavni dizajnerski izazov je bio stvoriti prostor koji govori o prirodi posla ove kompanije, ali je u isto vreme i maksimalno funkcionalan za rad koji se u njemu obavlja, prenosi Dezeen.

Na samom ulazu u prostore kompanije Nuvo nalazi se prijemni deo sa pultom koji je napravljen od kamena sa ukrasima koje podsećaju na žensko telo tokom trudnoće.

Elegantni i meki oblici

Dizajnerski studio je, u skladu sa zadatkom, upotrebljavao elegantne i meke oblike. Postor je podeljen na kancelarije i male prostorije otvorenog tipa, kako bi bio prilagođen različitim stilovima rada.

Nežne nijanse

Soba za odmor ima prostranu kuhinju i prostor u kom zaposleni provode pauzu za ručak. Ovde dominiraju ružičaste nijanse koje se takođe mogu povezati sa ženstvenim motivima.

Drvene stolice postavljene su uz viseće stolove radi lakšeg rada na računaru. Drvo kao materijal upotrebljen je i za pregradne zidove kako bi timovi bili razdvojeni.

Fotografije: Itay Benit