Dnevni boravak gleda na ulicu, kroz fasadne otvore koji su istovetni kao otvori na unutrašnjim pregradim zidovima.

Arhitektonski studio PMAA redizajnirao je jedan neobičan stan u Barseloni. Neobičan je po tome što pregradni zidovi imaju velike lukove koji čine ovaj stan neverovatno lepim, ali i pravim izazovom za opremanje i unutrašnji dizajn. Dizajneri su stan od 99 metara kvadratnih, koji se nalazi na poslednjem spratu zgrade, podelili u dve zone: dnevni prostor i deo sa kuhinjom i kupatilom, prenosi Dezeen.

Geometrijsko ponavljanje uzastopnih nosivih zidova rezultira jedinstvenim i vrlo originalnim prostorom.

Dnevnim prostorom dominira velika bela sofa koja je uglavljena između zidova sa velikim lukovima, odnosno zidovi presecaju ovaj komad nameštaja.

Na podu se nalazi tepih u morsko zelenoj boji koji svojim izgledom dopunjuje sobno cveće koje se nalazi u dnevnom boravku.

Lukovi kao inspiracija

Dnevni boravak gleda na ulicu, kroz fasadne otvore koji su istovetni kao otvori na unutrašnjim pregradnim zidovima. Jasno je da je upravo fasada zgrade poslužila kao inspiracija za unutrašnjost stana. Iz PMAA studija objašnjavaju da je geometrijsko ponavljanje uzastopnih nosivih zidova rezultira jedinstvenim i vrlo originalnim prostorom.

Zavesa koja razdvaja

Stepenica na podu pravi visinsku razliku između kupatila i dnevnog boravka, a ukoliko postoji potreba za privatnošću tu je bela zavesa koja se vrlo lako navuče. Kupatilom takođe dominira zelena boja.

Dekor u stanu je sveden na minimum, ima vrlo jednostavne linije, boje i elemente, ali dizajneri se rešili da zadrže postojeće pločice u kuhinji, bez obzira na njihov dezen. Enterijer kuhinje je dopunjen sa čeličnim kuhinjskim elementima i stolom od istog materijala, bez suvišnih detalja.

Grafičke podloge

Fotografije: José Hevia