Smešten u bivšoj fabrici votke, u zgradi koja datira iz 19. veka, ovaj apartman u prestonici Poljske spoj je gracioznosti i industrijskog stila.

Dizajnerski studio Soma Architekci pozabavio se izgledom apartmana zvanog Koneser površine 78 kvadratnih metara. Nekadašnja fabrika u kojoj se nalazi ovaj apartman primer je arhitekture s kraja 19. veka.

Autentičan izgled ovog prostora doprinose crvene cigle, neobičan oblik plafona i razni detalji koji vise iznad kuhinje. Prilikom projektovana stana, glavni faktor koji je trebalo uzeti u obzir je uklapanje sa industrijskim stilom zgrade, prenosi Freshome.

Crvena cigla i industrijska dominacija

Srce ovog prostora su moderna otvorena kuhinja, dnevni boravak i trpezarija koje imaju moderne završne obrade i detalje u industrijskom stilu, koji dominira prostorom.

Kuhinjski zid od cigle je obnovljen i prestavlja fokus u celom prostoru. Delovi nameštaja i osvetljenja napravljeni su od crne metalne konstrukcije, koja takođe doprinosi industrijskoj atmosferi ovog stana u Vašravi. Lampu u kuhinji osmislio je francuski dizajner Constance Guisset.

Autentičan izgled ovog prostora doprinose crvene cigle, neobičan oblik plafona i razni detalji koji vise iznad kuhinje.

Uprkos industrijskom stilu, ovaj stan odiše toplinom i prozračnošću. Ovo je postignuto zahvaljujući velikoj količine prirodne svetlosti, dekorativnim jastucima, mekim tkaninama i tepisima. Svetlo popunjava ceo prostor kroz velike prozore koji su karakteristični za stare zgrade.

Pogledajte još fotografija:

Fotografije: Soma Architekci