Igra svetlosti i arhitekture uticala je na britanskog arhitektu da napravi kolekciju ćebadi za poznati danski brend.

Kao rezultat ove saradnje Johna Pawsona i Tekla Fabrics nastale su četiri deke od merino vune. Interakcija između svetlosti i arhitekture uticala je na dizajn ove kolekcije grafičkih ćebadi. Na svakom pokrivaču nalazi se izgled senki koji svetlost baca u interakciji sa seoskom kućom u kojoj britanski arhitekta provodi vreme sa svojom porodicom.

Seoska atmosfera kao inspiracija

Seoska kuća ostavila je veliki utisak na arhitektu i vreme koje je tamo proveo inspirisalo ga je da razmišlja na drugačiji način i da tu svoju inspiraciju prenese na merino ćebadi. Pawson je za Dezeen izjavio da je osetio istorijsku atmosferu ovog prostora i način na koji se okolni pejzaž dopunjuje sa njim. Sve što je tamo uradio bilo je vođeno idejom o prenošenju te atmosfera i očuvanju tog osećaja.

Dizajn svakog ćebeta predstavlja specifičan trenutak interakcije arhitekture i svetlosti koji je prenet na materijal. Kolekcija se sastoji od četiri različita dizajna. Pokrivači su dvostrani i imaju dvostruke tonske palete. Jedna kombinacija je svetlo roza i bela, a druga kombinuje crvenu i kestenjasto braon. Svi ovi tonovi mogu se videti na lokaciji gde se nalazi ova seoska kuća.

Dizajn svakog ćebeta predstavlja specifičan trenutak interakcije arhitekture i svetlosti koji je prenet na materijal.

 

Kada je izabrao dizajn i boje Pawson je sarađivao sa osnivačem Tekla Fabrics, kako bi poboljšao tkanje i boje. Kako je rekao za Dezeen ovo je bila besprekorna saradnja, puna uživanja i razumevanja.