Hteli ne hteli, mnogo vremena provodimo na društvenim mrežama. Pa hajde da to vreme učinimo što korisnijim i saznamo nešto korisno ili pronađemo inspiraciju.

Ljubitelji enterijera, uređenja doma i svi vi koji uživate u fotografijama lepih životnih prostora i njihovih detalja, The Guardian vam prenosi listu Instagram profila koje treba da zapratite.

1. Za uređenje kuhinje @reformcph

Danski brend koji jednostavne kuhinje koje možete pronaći u Ikei obnavlja frontovima u modernim nijansama.

https://www.instagram.com/p/BxrfWc0Hq1A/

2. Za raskošne tapete @degournay

Ove ručno oslikane tapete i murali su za nekog sa veoma dubokim džepom, ali mogu poslužiti kao odlična inspiracija. Pogled na boje i rakošne detalje probudiće vašu maštu.

https://www.instagram.com/p/Bo4gCFOFr3w/

3. Za uređenje trpezarije @richardleemassey

Ugostiteljstvo Londona u jednom profilu, sa akcentom na najbolje stvari. Fotografije sa ovog profila prikazuju inspirativna mesta za jelo i samim tim imaju pregršt ideja kako da napravite takav kutak u svom domu.

https://www.instagram.com/p/BuUC–khI7z/

4. Za one koji vole da njuškaju @themodernhouse

Na ovom profilu pronaći ćete fotografije kuća koje su na prodaju, ali ono što ih izdvaja od ostalih je što se ovde prodaju samo one kuće koje su dobro dizajnirane. Uživajte i patite što nisu vaše.

https://www.instagram.com/p/BxCptkxBvlg/

5. Za one koji žele raj na zemlji @uxua

Profil hotela koji se nalazi u Brazilu, gde pored savršenih plaža možete da uživate u pogledu na enterijere u kojima zaboravljate svakodnevni stres i sve bolesti modernog čoveka.

https://www.instagram.com/p/BwJ7BDDhJow/

6. Za ”uradi sam” ideje @grillodesigns

Mlada blogerka Medina Grillo obaveštava svoje pratioce o renoviranju svoje kuće u Birminghamu. Prateći njene postove možete mnogo naučiti i bićete ohrabreni da probate neke stvari da uradite sami.

https://www.instagram.com/p/BuDe5jSBCka/

7. Za ljubitelje stila sredine 20. veka @theatomicranch

Stil sredine prošlog veka popularan je i dan danas i dao nam je čiste linije, ljubav prema različitim materijalaima. Sjajne primere enterijera sa ovim stilom pronaći ćete na fotograijama ovog profila.

https://www.instagram.com/p/Bxw5fGog8k0/

8. Za ljubitelje brutalizma @modernistestates

Kroz ovaj profil krenite u obilazak gradskih pejzaža, retro fontova i betonskih zgrada. Podjednako zanimljivo i za ljubitelje enterijera i za arhitekte.

https://www.instagram.com/p/BxfHz8vjMf9/

9. Za ljubitelje sive @daniellesiggerud

Ovaj profil vodi bivši student poznatog arhitekte Johna Pawsona, koji trenutno radi kao arhitekta u Kopenhagenu i pasionirano voli sivu boju i prikazuje je u svim njenim oblicima.

https://www.instagram.com/p/BunxDD9HGzm/

10. Za realne ideje @almostmakesperfect

Profil u kome žete zaista uživati, vodi ga mladi bračni par sa detetom. Beskrajno mnogo pravih životnih situacija, dom pun topline, prirodne svetlosti i prirodnih nijansi.

https://www.instagram.com/p/Bvzwon7pll-/

11. Za ljubitelje boja @farge_dagny

Smeštena neposredno u blizini Osla, Dagny Thurmann-Moe pokazuje svojim pratiocima neobične kombinacije boja koje izgledaju sjajano. Sigurni smo da će vas ovaj profil inspirisati u svakom smislu.

https://www.instagram.com/p/BxvLaWFii3Q/

12. Za neočekivano lepo @beau_traps

Maxime Fisher koji stoji iza ovog profila otkriva vam neobične, retke i neočekivano lepe enteriejre. Pravi retki biser koji treba pratiti.

https://www.instagram.com/p/BxUH9LGFNFg/

13. Za printove @evasonaike

Dizajnerka Eva Sonaike inspiraciju za svoje neobične, lepe i svetle tkanine pronalazi u Nigeriji. Ohrabriće vas da nešto od ovoga probate kod kuće.

https://www.instagram.com/p/BwrOW_oprB8/

14. Za ljubitelje Bauhausa @emilyforgot

Emily Alston, umetnica koja se bavi ilustracijom, kreira oblike s velikim fokusom na dizajn 20. veka. Takođe, u ovom profilu uživače arhitetke, ali i svi ljubitelji umetnosti.

https://www.instagram.com/p/BxjtdP3DGD2/

15. Za ljubitelje travel enterijera @hanyayanagihara

Kako izgledaju enterijeri širom sveta? Otkriće vam ovaj profil i njegova autorka Hanya Yanagihara. Ona deli inspirativne fotografije dizajna širom sveta, od fresaka u Parizu do zidova u Milanu.

https://www.instagram.com/p/BwIrrtdB6Og/

16. Za ljubitelje monohromatskog @_millergrey

Ovaj bloger ima averziju prema bojama, a privlači ga sve iz monohromatske palate. Takođe, voli sve što čini da njegov prostor izgleda veće. Bela i crna dominiraju.

https://www.instagram.com/p/BwwGKybHsmk/

17. Za sanjare @howieguja

Američki san, slike kao sa razglednica i američke kuće baš onakve kakvim ih zamišljamo i kakve smo viđali na filmovima. Njujork je glavni lik na ovim fotografijama, a neke će vas naterati da poželite da ste tamo.

https://www.instagram.com/p/Bvor0iGh4vo/

18. Za ljubitelje kulinarstva @skyemcalpine

Glavni fokus ovog profila su recepti, ali između fotografija dobre hrane, imate priliku da vidite enterijere stanova u Londonu i Veneciji.

https://www.instagram.com/p/Bu94rxShpuM/

19. Za bolje raspoloženje @teklan

Umetnički direktor, fotograf, dizajner enterijera, scenografi i zavisnik o bojama – sve ovo opisuje osobu koja vodi ovaj profil i sigurni smo da će vam fotografije ulepšati svaki dan.

https://www.instagram.com/p/BwAFqzoHVj6/

20. Za male životne prostore @contemporary_life

Švedska blogerka Melia Malmquist je svoj mali stan pretvorila u maslinasto zelenu oazu punu detalja. Ukoliko se nalazite u sličnom životnom prostoru, njene ideje će vam sigurno pomoći.

https://www.instagram.com/p/BuRgBtcAj3v/

+ 1. Za one koji žele da prate domaće i svetske projekte @dizajnenterijera_rs

Ukoliko još uvek niste, zapratite naš Instagram profil, jer vaš čeka prikaz domaćih i regionalnih projekata iz oblasti dizajna enterijera, ali i zanimljivi primeri iz sveta.

https://www.instagram.com/p/BvaBB52h3mh/

Koji profil ćete sigurno zapratiti?