Ako ste u potrazi za originalnim parčetom nameštaja u industrijskom stilu, ponuda u salonima u Srbiji je raznovrsna. Međutim, postoji jedan brend kojeg krasi prepoznatljivi autorski pečat.

Pokretač brenda Flame Furniture i autor većine komada nameštaja i rasvete je Ivan Pejdić, kreativac iz Beograda. Kao osoba koja je već duže vreme u ovom poslu (od idejnih rešenja, stolarskih zahvata i marketinškog brendiranja), Ivan sa visokim stepenom profesionalnosti pristupa izradi svog nameštaja, ali uz neizostavnu i neki bi rekli i neograničenu kreativnost, tj. umetnički dojam.

Kreacije ne karakteriše samo bogatstvo oblika, nego i raznovrsnost upotrebe različitih materijala.

Svoj razvojni put započeo je razradom nekih, sada već ustaljenih tipova industrijskog nameštaja, koji su ubrzo počeli da kopiraju stolari ili drugi dizajneri širom Srbije. Uvidevši da na polju izrade savremenog industrijskog nameštaja mogu postojati samo tehnička (nedostatak nekog materijala) ili platežna (budžet klijenata) ograničenja, Ivan od samog početka u svoje kreacije unosi jedan prepoznatljivi autorski pečat, koji karakteriše ne samo raznovrsnost oblika, nego i raznovrsnost upotrebe različitih materijala.

Egzotična vrsta drveta

Dok su drugi proizvođači ostali isključivo na kombinaciji drveta i čelika, Ivan je krenuo da sa drvetom vešto kombinuje beton, staklo, epoksi smese, luksuznu kožu za tapaciranje, kao i razne vrste premaza i bajčeva, kojima se daje onaj finalni akcenat i dodatna ekskluzivnost pojedinim komadima.

Ono po čemu se ovaj brend najviše ističe je upotreba egzotičnih vrsta drveta, kao i 3D obrada drvenih površina, čime određeni komadi dobijaju nesvakidašnju teksturu. Ovo su neki od najtraženijih modela od Flame Furniture.

Stolovi su specijalnost beogradske firme Flame Furniture.

Ako želite da kupite kvalitetan i originalno osmišljen trpezarijski sto ili vam je za kafić/restoran potreban šank koji će da privlači pažnju gostiju ili jednostavno želite da u firmi, u sali za sastanke, imate radnu površinu koja će se razlikovati od onih u drugim kompanijama, onda je ovo pravi brend za vas. Jednostavno, stolovi su njihova specijalnost.

Kako ovo stoji?

Ali ne samo veliki, trpezarijski ili radni stolovi, već stolovi svi oblika, dimenzija i funkcija. Nije važno da li želite već ustaljenu masivnu ploču, od starog, upotrebljavanog drveta, koja počiva na čeličnim profilima ili slične profile u kombinaciji sa kružnom betonskom pločom, ovaj brend može da izađe u susret gotovo svim vašim željama.

Nevezano za klijente, Ivan voli i sam da eksperimentiše, pa tako u ponudi možete videti sto sa staklenom pločom koja počiva na drvenim nogarima, ali i drvenu ploču koja leži na staklenim nogarima i deluje kao da će tu pred vašim očima da se skrcka. Naravno, to je samo varka, jer svi komadi proizvedeni u radionici imaju isti kvalitet i postojanost, bez obzira o kojoj kombinaciji materijala se radi.

Flame pravi komode od onih za spavaću sobu, za skladištenje intimnih stvari, do masivnih, podužnih, TV komoda.

Slično je i sa komodama, kojih u brendu Flame Furniture ima više desetina. Od onih za spavaću sobu, za skladištenje intimnih stvari, do masivnih, podužnih, TV komoda izvedenih sa nekim atipičnim detaljem u metalu ili betonu. U izradi komoda, pored kvalitetnih domaćih ili egzotičnih vrsta drveta, koriste se kvalitetni okovi (šarke, push sistemi, klizni sistemi itd.) pa se funkcionalna trajnost ne dovodi u pitanje.

Flame Furniture ima i veliku ponudu sedećeg nameštaja, mahom stolica i barskih stolica, ali i glamuroznih sofa, izvedenih u kombinaciji egzotičnog drveta i kvalitetne kože.

Nešto autentično i ekscentrično

Ako baš želite da u svom privatnom ili poslovnom prostoru imate neki detalj, za koji pouzdano znate da ga nema baš mnogo ljudi u gradu ili jednostavno volite ekscentrične stvari, onda morate pogledati i FLAME posebnu ponudu, gde možete pronaći sve od masivnih kliznih vrata u drvetu i čeliku, preko lavaboa od drveta, pa sve do neobičnih podnih lampi.

Više o samom brendu i njegovom autoru možete pogledati u jednoj od epizoda emisije AGD: