Razmišljate da delite životni prostor sa kućnim ljubimcem? Uz malo fleksibilnosti i prilagođavanja ovo može biti odlična ideja, čak i kada nije u pitanju jedan kućni ljubimac, nego šest!

Da, da dobro ste pročitali – šest kućnih ljubimaca. Klijenti brazilskog studija Urban Ode Arquitetura e Urbanismo specifični su po tome što imaju dve mačke, dva psa i dve kornjače. Ova zanimljiva družina deli prostor jednog penthausa u brazilskom gradu Porto Alegre zajedno sa svojim vlasnicima.

Prostor od 98 kvadratnih metara poslužio je da se napravi potpuno funkcionalan prostor gde je svaki deo iskorišten na pametan i kvalitetan način, prenosi ArchDaily.

Odnos prema životinjama

Budući da klijentima vrlo bitan odnos prema prirodi i životinjama, penthaus je morao imati terasu, koja više podseća na urbanu gradsku oazu zelenila. Ovo je mesto za beg od svakodnevnog stresa, ali i prostor gde mogu da uživaju njihovi ljubimci – posebno kornjače.

Drvo je upotrebljeno za izradu klupa, ali i za oblaganje zidova kako bi se postigao što ušuškaniji osećaj.

Kako bi bili što više u dodiru sa prirodom na terasi su korišteni prirodni materijali. Drvo je upotrebljeno za izradu klupa, ali i za oblaganje zidova kako bi se postigao što ušuškaniji osećaj.

Priroda napolje, priroda unutra

Upotreba prirodnih materijala nastavljena je i u unutrašnjem enterijeru. Dizajneri su od kuhinje i dnevnog boravka napravili jedan otvoren prostor, koji je pregrađen poluzidom. Veći deo zidnih površina obložen je drvetom, a za neke kuhinjske elemente upotrebljen je mermer, koji se nalazi i u dnevnom boravku.

Detalji, kao što su zid obojen maslinasto zelenom bojom, ukazuju da ovde provode vreme zaljubljenici u prirodu.

Stepenice vode do gornjeg dela penthausa, gde su smeštene kancelarije za rad i dominira minimalistička estetika sa puno bele boje. Detalji, kao što su zid obojen maslinasto zelenom bojom, ukazuju da ovde provode vreme zaljubljenici u prirodu. Gornji sprat ima pristup manjoj kuhinji, koja je potpuno na otvorenom. Jedan ćošak krije kućicu za mačke i ukazuje na to ko ovde provodi najviše vremena.

Pogledajte ostale fotografije i grafičke osnove penthausa:

Grafički prilozi

Da li vi prilagođavate vaš životni prostor kućnim ljubimcima?