Bogatim koloritom i funkcionalnom razradom prostora, dobijen je ambijent u kojem zaposleni uživaju i tokom rada i tokom predaha.

Kako talas pandemije jenjava, tako se zaposleni polako vraćaju u open-space kancelarijske prostore. Onaj ko se vrati u nove kancelarije, koje još izgledaju ovako dobro, onda je sreća još veća.

“Baš smo bili oduševljeni prostorom pogotovo zato što smo se uselili nakon perioda rada od kuće zbog cele ove situacije sa kovidom. Posle toga, ulazak u ovakve kancelarije – to je bilo oduševljenje.” – priseća se Marko Todorić iz kompanije Tymeshift.

Angažovana je Sonja Brstina koja u svom porftoliju već ima realizovane enterijere brojnih IT kompanija u zemlji.

Veliki, prazan prostor od oko 300 m2 u Novom Sadu bilo je potrebno pretvoriti u kancelarije IT kompanije koja je svojim zaposlenima želela da pruži kvalitetan prostor za rad. Tako je angažovana arhitektica Sonja Brstina koja u svom porftoliju već ima realizovane enterijere brojnih IT kompanija u zemlji.

“Osnova ideja uređenja enterijera bila je da radni prostor bude u otvorenom planu, dok konferencijske sale, kantina i chill-out zona budu u odvojenom prostoru.” – kaže Brstina za portal Gradnja.

Podela na dve celine

Enterijer je zamišljen tako da je u sredini prostora bude smeštena konferencija sala čime je radni deo podeljen na dve logične celine. Tako je prostor sa konferencijskim salama postao centralni motiv uređenja celog enterijera.

Pod je izdignut deset centimetara i istaknut LED trakom kako bi izgledao kao da ceo prostor lebdi.

Zidovi su obloženi laminatom u teksturi drveta, pod je izdignut deset centimetara i istaknut LED trakom kako bi izgledao kao da ceo prostor lebdi. Konferencijske sale dodatno su akcentovane žutim itisonima i trakama na zidovima koje uokviruju ovu celinu.

Posebna pažnja posvećena je samom ulaznom hodniku za koji je dizajniran specijalan sto za sekretaricu. Naime, Sonja Brstina osmislila je nogu stola u čijem dizajnu je inspiracija bila opeka. Blokovi od MDF-a složeni su na polovinu ne samo da bi olakšali konstrukciju, već i da bi je učinili efektnom.

Puno zelenila

U kancelarijskom delu glavna zamisao je bila da se pruži što kvalitetniji prostor za rad. S tim na umu, kreirane su radne jedinice ograđene zvučnim barijerama koje smanjuju nivo buke.

Pored formalnog kancelarijskog dela, u enterijeru je napravljen i deo za predah. Chillout zona u industrijskom stilu je mesto gde se zaposleni opuštaju, a na raspologanju im je kantina i šank napravljeni po meri, stoni fudbal kao i lounge deo sa sofom i foteljom koji je zamišljen poput dnevnog boravka.

“Da bi podigli čitav prostor, koristili smo puno zelenila koje smo okačili kako na zidove tako i na plafone. Ovo zelenilo, pored jarkih boja u enterijeru, čini ceo prostor interesantnim i zanimljivim.” – zaključuje Brstina.

Ceo projekat pogledajte ovde.