Možda vam je roze asocijacija za dečiju sobu i teško možete da je zamislite kao glavnu boju u nekom stanu. Ipak, sa odgovarajućim rasporedom nameštaja i kombinovanjem sa prirodnim materijalima, uz pomoć ove boje možete napraviti udoban i moderan prostor za život.

Studio Zrobym architects pozabavio se izgledom apartmana od 46 kvadratnih metara, smeštenog u Minsku, glavnom gradu Belorusije. Kombinovanjem pastelnih nijansi roze boje i drveta napravili su lep i udoban apartman sa modernim detaljima.

Na samom početku uklonili su sve pregrade, kako bi im prostor bio glavna dominanta i fokus, tako da je stan potpuno rasterećen pregradnih zidova. Ovim postupkom doprineli su osećaju slobode u prostoru, kao i tome da stan izgleda veći nego što zapravo jeste.

Pogledajte i video o ovom stanu:

Materijali koji su korišćeni u ovom stanu su potpuno prirodni, što je u skladu sa ekološkim trendovima.

Kuhinja i dnevni boravak su spojeni, ali dovoljan osećaj razdvojenosti postignut je upotrebom udobne sofe kao graničnikom između dva dela jedne prostorije.

Razdvajanje zona

Veliki prozor u dnevnoj sobi, kao i terasa u kuhinji daju dovoljan izvor dnevnog svetla. Prostor ispod prozora u dnevnoj sobi iskorišten je kako bi se napravio mali kutak sa klupom i foteljom, savršen za čitanje ili potrebu da se izdvojite sa svojim mislima.

Klupa je napravljena tako da nju može da se sedne, ali služi i za odlaganje knjiga i kao prostor za sobno cveće.

Poluprovidni paravan

Kupatilo je od ostatka stana odvojeno poluprovidnim paravanom, koji se povlači u stranu i može ostati otvoren i na taj način stan dobija još više otvorenog prostora.

Vrlo je jednostavno opremljeno, a pažnju privlači samo okruglo ogledalo.

Prostor za skladištenje stvari organizovan je posebno i odvojen drvenim paravanima.

Jednostavan i koncizan dizajn pomaže nam da se fokusiramo na oblik nameštaja, njegov materijal i funkcionalnost.

Materijali koji su korišćeni u ovom stanu su potpuno prirodni, što je u skladu sa ekološkim trendovima.

Jednostavan i koncizan dizajn pomaže nam da se fokusiramo na oblik nameštaja, njegov materijal i funkcionalnost.

Utopljen minimalizam

Minimalizam je ovde prisutan u pogledu korišćenja jednostavnih komada nameštaja, odsustva suvišnih detalja, jednostavnih linija kuhinjskih elemenenata i prostora za odlaganje. Međutim, hladnoća koja inače prati ovaj stil ovde ne postoji, jer su se dizajneri odlučili za prirodne materijale i tople boje.

Osnova stana:

Fotografije i video: Zrobym architects