Projektni biro Samuel Torres de Carvalho Arquitetura potpisuje projekat enterijera koji je bio određen staroj zgradi iz 18. veka.

Zgrada od skoro 1.100 kvadrata u kojoj se nalaze ovi specifični i malo je reći, zanimljivi, stanovi ima pristup iz dve ulice, na dva različita nivoa. Glavni ulaz je iz ulice Rua do Corpo Santo, a sporedni je iz Rua do Ferragial. Neko će možda odmah pogoditi da je smešten u glavnom gradu Portugala.

Kako prenosi ArchDaily, zgrada datira iz XVIII veka i savršeno se uklapa u urbanu sliku današnjeg Lisabona. Ima šest spratova, na prva dva sprata se nalaze prodavnice i poslovni objekti, a ostala četiri su stambene jedinice. Evo kako one izgledaju!

Enterijeri odišu prirodnim materijalima poput kamena i drveta, stvarajući topao, udoban i savremen prostor za život.

Velike kamene ploče i stubovi koji se nalaze u delu sa prodavnicama tipične su karakteristike zgrada iz tog perioda. Glavni ulaz je obnovljen i u njemu se nalazi kameni atrijum.

Na svakom spratu nalaze se dva stana, što je početni raspored prostora u zgradi. Izuzetak je poslednji sprat koji je pretvoren u dupleks.

Pažnja prema detaljima

Enterijeri stanova odišu velikom pažnjom prema detaljima, stvarajući topao, udoban i savremen prostor za život, uz upotrebu kamena i drveta u svom prirodnom obliku.

Krov je ostao u svom prvobitnom obliku, samo je izmenjen toliko da u stanove dolazi malo više svetlosti i da bi se stvorila terasa sa pogledom na reku Tagus.

Verno originalu

Fasada je izmenjena, ali su sačuvani originalni kameni prozorski okviri i metalna zaštita. Svi ovi detalji karakteristični su za Pombalin, portugalski arhitektonski stil, koji vezujemo za period XVIII veka.

Projekat:

Fotografije: Alexander Bogorodskiy