Da bi zidovi i nameštaj izgledali kao da su od pravog metala presvucite ih HPL panelima zvanim Homapal – materijalom koji izgleda sjajno.

Želite da napravite veliki kuhinjski ili trpezarijski sto od metala? Zaboravite na bravare jer vam sada sve to mogu uraditi stolari uz pomoć ovog materijala.

Homapal je metalni laminat koji se lepi na čvrstu površinu od MDF-a, špera ili iverice.

Izgleda kao metal, a ima veliki broj tekstura i boja: nijanse bakra, srebra, zlata i to sa teksturama češljanog, nagužvanog ili nekog drugog reljefnog materijala.

Ove teksture mogu da imaju refleksiju ili da budu potpuno mat. Na vama je da odaberete željeni izgled od velikog broja ponuđenih opcija.

Neke od tekstura metala koje je moguće odabrati. Foto: Javkov Simović

Najviše se koristi za oblaganje zidnih obloga, plafona, nameštaja, frontova, leđa ormana…

Homepal su HPL ploče debljine 0,8 do 1,3 mm (u zavisnosti od teksture) koje se lepe na neki od sirovih materijala: MDF, šper ili ivericu. Preporuka je da se lepi pod presom (ne ručno).

Ovaj materijal ima vrlo široku primenu. Najviše se koristi za oblaganje zidnih obloga, plafona, nameštaja, frontova, leđa ormana… Pogodan je za bilo koji komad nameštaja.

Obloge mogu biti reflektujuće ili mat. Foto: Gradnja

Otporan na grebanje

Prednost HPL-a u odnosu na bilo koju ivericu ili farbani MDF jeste što je otporniji na grebanje, a postoje teksture koje su i potpuno otporne. Zbog toga se mogu koloriti i kao obloge za kuhinjske pultove ili stolove.

Takođe, HPL se može blago kriviti i savijati pod većim radijusom. Ne postoje odgovarajući ABS, ali se MDF može obojiti ili da se koristi crni ABS.

Nameštaj i kuhinjski pult obložen metalnim panelima Homapal

Koliko košta Homapal

U ponudi su dve dimenzije Homapal ploča: 122x244cm i 122x305cm. Ploče se kupuju se na tablu, odnosno nije moguće kupti pola table ili četvrtinu.

Cena ploča se kreće od 75 evra/m2, a cena zavisi od odabrane teksture.

Metalni paneli se proizvode kako u raznim bojama tako i u mnogobrojnim teksturama. Foto Jakov Simović
Reflektujuća površina teksture Homapal panela

Gde kupiti

Homapal ploče možete poručiti u salonima Pinoles. Njima se takođe možete obratiti za potrebne kataloge ovog materijala kako bi sagledali koje sve teksture postoje.