Da li ste ikada razmišljali o tome kako bi izgledalo kada bi deci dali punu slobodu da urede svoju sobu kako žele? Kada malo bolje razmislimo, možda bi upravo tako i trebalo biti, jer rezultati te slobode mogu biti inspiracija svima nama.

Nesputana mašta, potpuno drugačija perspektiva gledanja, čistoća izbora i ogromna doza radoznalosti – sve ovo karakteriše decu, koja u pogledu dizajna enterijera mogu mnogo da ponude. Kada malo bolje razmislite, to što ćete im dopustiti da sami uređuju prostor u kom najviše borave je jedan od najboljih načina da podstaknete njihovu kreativnost i probudite osećaj za estetsko.

Upravo zbog svih ovih razloga, kada su odlučili da traže nove inspiracije za dizajn enterijera, iz poznate kompanije Angie’s List odlučili su da se ”posavetuju” sa decom, prenosi Archinect.

Sedmoro dece – sedam kreativnih ideja

Primeri, koje možete pogledati u nastavku, pokazuju šta dečija mašta može da uradi. Inaya, petogodišnja devojčica iz Pakistana poželela je ceo zid pokrije ogromnom puzlom, dok je Elias, sedmogodišnji dečak iz Grčke, želeo sobu nalik na šumu, zbog svoje ogromne ljubavi prema vevericama. Njih dvoje, zajedno sa pet drugih učesnika uzrasta od pet do deset godina starosti, dobili su zadatak da smisle kako žele da izgleda njihova soba i nacrtaju to na papir.

Dalje su, osobe zadužene na ovom projektu, ispitivali njihove roditelje o navikama dece, kako bi dobili kompletnu sliku. Nakon toga, celokupne informacije predate su dizajnerima enteriejra i ostalima koji su omogućili da dečije ideje budu pretvorene u prave CGI rendere i rezultati se nalaze pred vama.

Inaya (5 godina), Pakistan
Elias (7 godina), Grčka
Briana (10 godina), Filipini
Viola (9 godina), Ukrajina
Harry (10 godina), Engleska
Gala (6 godina), Argentina
Martin (6 godina), Španija

Da li vaša deca učestvuju u uređenju svoje sobe?