Mesto gde stanovnici Leskovca rado svraćaju zbog izvrsnih kolača, ali i prijatne atmosfere odnedavno je dobilo savremeni, ali i autentičan enterijer.

Sanjelli bistro bilo je potrebno urediti po savremenim standardima i izgled prilagoditi odličnim kolačima i ostalim poslasticama koje ovo mesto nudi. Iza ovog projekta stoji dizajnerski tim Arhitektura Buđevac. Ideja je bila predstaviti Leskovcu novu estetiku u pitkom i komercijalnom paketu.

Enterijer je urađen po uzoru na savremene tendencije, u duhu industrijskog stila. Oplemenjen je egzotičnim biljkama, obešenim dvosedima nalik na ljuljaške i zemljanim tonovima. Autentičnost dizajnu je dat dizajnerskim printom gejše preko rebrastog lima koji je rađen specifično za enterijer bistroa Sanjelli.

Zemljani tonovi i biljke

Dominiraju materijali u zemljanim tonovima, stari rebrasti lim, ali i plafon od korten čelika s perforacijama koji stvara nezavisnu vizuelnu celinu u okviru otvorenog prostora. Podovi su kombinacija keramike i livenog mikrocementa sa tragovima guma, koji naglašavaju pravce kretanja u prostoru i platoa od masivnog bajcovanog hrasta. Rasveta kojom dominiraju spot svetla u kombinaciji sa linijskim skrivenim akcentima naglašava intimnost prostora.

Veliki print gejše na zidu, tragovi guma na podu i ostali dodaju prostoru umetničku notu i dodatno opuštaju atmosferu.

Spoj ovakvih materijala, tople boje i biljke koje dominiraju prostorom stvaraju prijatnu atmosferu kakva i treba da bude u bistrou. Veliki print gejše na zidu, tragovi guma na podu i ostali dodaju prostoru umetničku notu i dodatno opuštaju atmosferu.

Ovakav enterijer čini da uživanje u poslaticama bude bez ikakve griže savesti, a na to goste podseća i natpis koji se nalazi na jednom stolu – Carpe Diem!

Pogledajte još fotografija: