Pod uticajem milanskog dizajna, koji je bio prisutan i tokom projektovanja klinike ispod, stan je dizajniran kao luksuzni prostor u kom se prepliću tradicionalni i moderni elementi.

Nakon prvobitne saradnje sa arhitektonskom firmom Audax na projektu klinike, jedan od vodećih plastičnih hirurga u Torontu Dr.Jamil Asaria i njegova supruga prihvatili su, u tom trenutku krajnje neplaniranu ideju, da sprat iznad klinike pretvore u stan. Novi prostor pružio je udobnost tradicionalne porodične kuće , a u isto vreme prisustvo u urbanom miljeu grada.

U ovom luksuznom prostoru prepliću se tradicionalni i moderni enterijerski elementi.

Pod uticajem milanskog dizajna, koji je bio prisutan i tokom projektovanja klinike, stan je dizajniran kao luksuzni prostor u kom se prepliću tradicionalni i moderni elementi.

Stambeni prostor površine 372 kvadratna metra u znatnoj meri je projektovan u formi otvorenog koncepta, gde su foaje, trpezarija, kuhinja i dnevni boravak jedinstvena celina, dok su prostorija za batlera, četiri spavaće sobe i tri kupatila zasebni prostori.

Privatni lift

Doktor i njegova porodica imaju i pogodnost privatnog ulaza i lifta, a pristup klinici iz stana je direktan.

Dizajn stana uključuje bogatu paletu materijala počev od mesinga i mermera, preko orahovog drveta do plišanih tekstila.

Orah, mermer, zlato

Baza u crnim, sivim i belim tonovima, dopunjena je površinama od orahovog drveta, koje se veoma efektno uklopilo sa elementima nameštaja u crvenim i plavim tonovima.

U dnevnom boravku i sobama mogu uočiti tradicionalni elementi u vidu lajsni na zidovima.

Tradicionalna osnova u dnevnom boravku i kuhinji dopunjena savremenim elementima u vidu luksuznih komada nameštaja i kuhinjskih elemenata izvedenih od orahovog drvata.

U kupatilima je dizajn znatno drastičniji i on je oblikovan kroz kombinaciju efektnih zlatnih detalja i mermernih površina.

Kupatila su urađena kroz kombinaciju efektnih zlatnih detalja i mermernih površina.

U master spavaćoj sobi tradicionalni šarm je dopunjen modernim tapetama iz Armani Casa kolekcije.

Master spavaća soba je preko prostranog garderobera povezana sa kupatilom.

Iako nešto suptilnijeg dizajn i dečije sobe kao i njihovo kupatilo dizajirani su u jednostavnom ali i dalje luksuznom stilu.

Foto: Erik Rotter

Imamo još jedan stan za doktora. Pogledajte ga ovde:

Ovaj stan napravljen po meri doktora i njegovog ljubimca