Lajtmotiv projekta ove višenamenske prostorije bili su marokanska estetika i ambijentalnost. Pogledajte kako to izgleda.

Zanimljivi brazilski projekat nazvan Momenttum Apartment, potpisuje Studio Boscardin.Corsi Arquitetura, kojima je primarni cilj bio premostiti jaz između tradicionalne i savremene estetike. Njihov koncept je uspeo da skladno pomeša suptilne tradicionalne elemente sa modernim dizajnom.

Prostor površine 45 kvadratnih metara odiše prijatnom i harmoničnom atmosferom.

Kao inspiraciju su koristili prepoznatljivi marokanski povetarac, tako da prostor površine 45 kvadratnih metara odiše prijatnom i harmoničnom atmosferom, piše ArchDaily.

Lokalne tehnike

Monhromatske površine zidova i plafona izvedene su na način koji oponaša Tadelakt tehniku, odnosno poznatu marokansku građevinsku tehniku.

Malobrojni drveni komadi nameštaja, zajedno sa ostalim materijalima u zemljanim tonovima, napravili su balans u prostoru i dali čitavoj prostoriji nenapadan i prirodan izgled.

Palma kao dekoracija

Element vegetacije u prostoru postignut je na nesvakidašnji način. Kao dekoracija su korišćene osušeni palmini listovi, koje su pružile određenu dozu dramatičnosti u enterijeru.

Osnova

Aksonometrijski prikaz

Foto: Eduardo Macarios