Izvrsnost rada ove mlade hrvatske umetnice i uspešne preduzetnice potvrđena je dominacijom brenda Studijo na podijumu najprestižnijih takmičenja u svetu dizajna.

Ljubitelji estetike enterijera, elegancije i prefinjenosti okupili su se na branču brendova Studijo i Dalmata povodom predstavljanja nove kolekcije zidnih tapeta umetnice Josipe Maras.

Domaćini ovog susreta Stefan Vasiljević i Igor Živković, osnivači jedinstvenog Dalmata showrooma na Dorćolu, okupili su neke od najpoznatijih srpskih arhitekata i dizajnera enterijera da jednostavno – slave umetnost.

Iako su Studijo tapete već dve godine prisutne na tržištu Srbije, ovaj susret se pokazao kao idealna prilika za jačanje saradnje u dizajnerskoj industriji na regionalnom nivou.

Foto: Nikola Janković

Prva hrvatska fabrika tapeta

Studijo tapete se prvenstveno odlikuju autentičnošću i bezvremenskom umetnošću. Svaka tapeta je pažljivo dizajnirana i oslikana ručno.

Na tržištu su se predstavili personalizovanim tapetama, a među prvima u regionu predstavili su vodootporne tapete. Godine 2022. stavili su ceo proces proizvodnje pod isti krov i pokrenuli prvu hrvatsku fabriku tapeta.

Izvrsnost rada Josipe Maras, mlade umetnice i uspešne preduzetnice, potvrđena je dominacijom brenda Studijo na podijumu najprestižnijih takmičenja u svetu dizajna.

Foto: Nikola Janković

Izvrsnost Studijo tapete Žitna polja potvrdilo je i priznanje German Design Award 2024.

Treću godinu zaredom, brend Studijo slavio je u Milanu, svetskoj prestonici mode i dizajna, pobedom u kategoriji za najlepšu završnu oblogu na prestižnom takmičenju Archiproducts Design Awards.

Ovogodišnji pobednik je tapeta Žitna polja, čiju je izvrsnost potvrdila i German Design Award 2024. Studijo, sa nagrađivanim tapetama poput Maslinika, Mramornog cveta i sada Žitnih polja, je postao sinonim za vrhunski kvalitet i inovativnost i time još jednom potvrdio da ovaj region ima obećavajuću budućnost u svetu dizajna.

Tapeta Žitna polja brenda Studijo; Foto: Studijo

Josipa Maras: Studijo tapete na srpskom tržištu, pre svih projekata i poslovnih saradnji, prepoznali su – ljudi.

Josipa Maras, umetnica koja potpisuje nagrađivane dizajne tapeta, izrazila je oduševljenje podrškom srpske dizajnerske industrije:

„Studijo tapete na srpskom tržištu, pre svih projekata i poslovnih saradnji, prepoznali su – ljudi. Oni su razlog zašto danas, ovde, predstavljamo naše radove pred renomiranim arhitektama i dizajnerima. Veoma cenim rad kolega u srpskoj dizajnerskoj industriji i ponosna sam što zajedno imamo priliku da umetnost naših krajeva prikažemo svetu. Posebno sam zahvalna našim domaćinima Stefanu i Igoru koji su među prvima prepoznali izvrsnost našeg rada i omogućili da naše tapete ožive enterijere širom Srbije“, rekla je Maras.

Josipa Maras; Foto: Nikola Janković

Kompletna usluga na jednom mestu

Domaćin skupa, concept store Dalmata, predstavlja novi standard luksuza i kreativnosti na srpskom tržištu, sa fokusom na estetiku i funkcionalnost. Dalmata klijentima nudi mesto za potpuno iskustvo dizajna enterijera.

Takođe predstavlja kompletnu uslugu na jednom mestu koja klijentima pruža podršku u svim fazama procesa planiranja prostora – od ideje, razvoja do realizacije projekta.

Njihov nameštaj se izrađuje od vrhunskih materijala – mermera, granita, oniksa, travertina, kvarca i kvarcita, oslanjajući se na dugu porodičnu tradiciju obrade drveta i kamena.

Već godinu dana dominiraju u industriji dizajna enterijera i luksuznog nameštaja, a rado uključuju i vanvremensku umetnost Studijo tapeta u svoje projekte.

Foto: Nikola Janković

Igor Živković: Naša misija je da klijentima pružimo alate koji će omogućiti realizaciju njihove vizije prostora iz snova.

„U Dalmati svaki projekat nosi pečat vrhunskog kvaliteta i dizajna. Naša misija je da klijentima pružimo alate koji će omogućiti realizaciju njihove vizije prostora iz snova. Kao mladi concept store, pažljivo biramo brendove i partnere sa kojima želimo da gradimo velike priče. Oni za nas nisu samo poslovni saradnici, kroz godine rada postaju članovi naše porodice“ – rekao je Igor Živković i napomenuo:

„Posebno mesto u našem srcu zauzimaju Studijo tapete, koje svojom autentičnošću i bezvremenskim šarmom odražavaju duh našeg brenda. Ponosni smo što smo upravo mi, njihovi verni ambasadori i domaćini u Srbiji“

Sve kolekcije Studijo tapeta možete pogledati na web stranici: www.studijo.co, dok Dalmata usluge i ponudu nameštaja možete istražiti na dalmata.rs.