Ukrasi za kuću, činije za kućne ljubimce, satovi, stone lampe… beton je poslužio kao materijal za izradu mnogih stvari koje svakodnevno koristite, ali i za izradu nakita.

Nemačka kompanija Ovisproducts, koju je osnovao dizajner Danny Zuber 2017. godine, postala je poznata po izradi dekorativnih predmeta za kuću, a ono što je za njih vrlo specifično je to da kao glavni materijal za izradu svojih proizvoda koriste beton.

U najnovijoj kolekciji otišli su korak dalje i počeli su da proizvode nakit od betona. Zajedno sa prijateljem dizajnerom, Danny je više od godinu dana radio tamo da pronađe način kako da od betona napravi nešto toliko malo kao što je nakit.

Privesci od betona

Kada su konačno došli do estetski odgovarajućih pravougaonih komada nakita, sledeća stvar koju su morali da reše je na koji način nositi taj komad nakita. Kako bi izbegli dodir metala sa betonom, na sam privezak dodali su omču od kože kroz koju se provuče lančić. Ovo je praktično, ali i estetski vrlo prihvatljivo. Danny, glavni dizajner i osnivač, kaže na nemački Beton da je njihova najnovija kolekcija pokazatelj da beton kao materijal može da služi za suptilne i estetske izrade.

Životinje od drveta

Komanija Ovisproducts je prvenstveno postala poznata po ukrasnim životinjskim glavama, izrađenim takođe od drveta, koje su pričvršćene za betonsku ploču. Jelen već ima svetsku slavu, a nedavno mu se pridružila i žirafa. Vrlo neobični i moderni, ovi ukrasni detalji mogu da unesu veliku svežinu u vaš dom ili poslovni prostor.

MauMauz i WauWauz posude

Vlasnici kućnih ljubimaca takođe mogu pronaći neke stvari za sebe u proizvodima ove kompanije, jer oni proizvode vrlo popularne činije za hranu. Model simpatičnog naziva MauMauz kombinuje tamno sivi beton sa elegantnim belim porcelanskim posudama, a model za pse WauWauz je zapreminski mnogo veći kako bi zadovoljio potrebe velikih pasa.

Beton je ovde odigrao značajnu ulogu, jer njegova težina ne dozvoljava da se posuda pomera dok životinja uzima hranu.

 

Ostale betonske proizvode kao što su satovi, činije, stone lampe i ogledala možete pronaći na sajtu kompanije.

Fotografije: Ovisproducts