Mali stanovi mogu biti simpatični i postoje mnogobrojni trikovi za njihovo uređenje, ali ponekad je nedostatak prostora prevelik problem. Jedna tročlana porodica rešila je da spoji dva mala stana i napravi sebi porodični dom sa dovoljno prostora.

Studio Nelly Prodan Design učestovao je u ovom projektu spajanja dva prostora u jedan veći. Kao krajnji rezultat dobili su moderan, komforan stan otvorenog tipa s dnevnom sobom, kuhinjom i trpezarijom.

Minimalističko uređenje sa nekoliko dominantih detalja, učinilo je da ovaj stan izgleda još prostranije, prenosi Contemporist.

Dodir tamno plave

Trpezarijski sto prekida otvorenost i pravi granicu između kuhinje i dnevnog boravka. Iznad njega vise tri crna lustera klasičnog oblika u savremenoj interpretaciji koji takođe prave vizuelnu granicu između ove dve prostorije.

Iznad stola vise crni lusteri klasičnog oblika u savremenoj interpretaciji koji prave vizuelnu granicu između dve prostorije.

Neutralnost i dominaciju sive razbijaju trpezarijske stolice i veliki jastuci na ugaonoj garnituri koji su tamno plave boje. Sobne biljke i drveni parket čine prostor toplijim i prirodnijim.

Deo za rad i odmor

Gostinjska i radna soba spojene su u jednoj prostorji u kojoj se nalaze police i garderoberi za skladištenje stvari. Spavaćom sobom dominira tapeta s muralom koji se nalazi preko celog zida iza uzglavlja kreveta.

Kupatilom donimira siva boja, pločice su velikog formata i zbog toga odaju utisak jednostavnosti i čistoće.

Dečije carstvo

Vizuelno najdominantnija je, naravno, dečija soba sa ilustracijama balerina na zidu. Za dečija sanjarenja, tu je klupa pored prozora.

Neutralne boje, jednostavne linije i sasvim dovoljno prostora za funkcionalan i zadovoljan život tročlane porodice.

Fotografije: Andrey Bezuglov