Dizajnersko oko drugačije vidi linije i oblike, a neki su inspiraciju pronašli u vanvremenskom modnom dodatku – šeširu, a zagledali su se u one koji su se nosili tridesetih godina prošlog veka.

Američka kompanija Ladies & Gentlemen dizajnirala je najnoviju kolekciju lustera i zidnih lampi inspirisanu šeširima koje je u prvoj polovini prošlog veka nosila poznata američka glumica Mirna Loj (eng: Myrna Loy; Veliki Zigfild, 1936; Najbolje godine naših života, 1946), pa je kolekcija po njoj i dobila ime.

Kolekcija Myrna prepoznata je kao linija rasveta napravljena od kvalitetnih materijala, koja prostoru daje toplinu i prefinjen izgled.

Glumačke dive kao inspiracija

Ukoliko vas je izgled ovih lampi odmah podsetio na američke glumice iz perioda tridesetih godina prošlog veka, onda ste dobar poznavalac filma, ili pak mode. Šeširi koji su nošeni u ovom periodu, a po kojima je bila prepoznatljiva pomenuta Mirna Loj poslužili su kao direktna inspiracija dizajnerima poznate američke kompanije.

Ukoliko vas je izgled ovih lampi odmah podsetio na američke glumice iz perioda tridesetih godina prošlog veka, onda ste dobar poznavalac filma, ili pak mode.

Elegantna kolekcija nudi nekoliko različitih oblika i načina obrade stakla, a sastoji se od lustera, zidnih i ugradnih lampi, prenosi Design Milk. Myrna Pendant dolazi u tri dimenzije u različitim završim obradama, od čelika do mesinga, a u ponudi je i nekoliko različitih nijansi. Myrna Wall Mount je zidno osvetljenje koje se montira, a kugla koja je izvor svetlosti daje difuzno, nežno svetlo. Myrna Flush Mount može da bude na zidu ili plafonu i dostupna je u dve nijanse.

Fotografije: Charlie Schuck