Kada je reč o kupatilu često umemo da zanemarimo estetiku, zar ne? Trudimo se da bude maksimalno funkcionalno, a ne razmišlajmo o tome kako da ga učinimo lepšim.

Zaboravite na tradicionalan izgled kupatila i zapitajte zašto ne bi učinili ovaj deo vašeg doma drugačijim? Jedan od načina kako to možete postići je dekorisanje zidova vašeg kupatila na specifičan način. Gosti će biti oduševljeni vašom kreativnošću, a vi ćete više vremena provoditi ovde diveći se sopstvenom stilu.

Apartment Therapy predlaže sedam kreativnih načina kako da dekorišete zidove u vašem kupatilu.

1. Mini galerija

Kažu da slika govori više od hiljadu reči, pa onda puno slika može da ostavi baš veliki utisak na vaše goste. Definitivno ćete znati zašto su se dugo zadržali u vašem kupatilu. Bez obzira kakvu umetnost volite, ovaj trik uvek pali. Možete da okačite temataski vezane fotografije s nekog putovanja ili da spojite sve što ste nedavno pronašli na buvljaku. Dodatni savet, ako želite još malo da eksperimentišete dodajte ovoj galeriji i neku saksiju s cvećem.

Fotografija: Jessica Isaac

2. Piši-briši zid

Možda vas ovakav vid dekoracije najviše podseća na dečiju sobu, ali verujete da i kupatilu može biti itekako koristan. Obojite zid u crnu boju po kojoj možete pisati kredama. Zašto ne biste vaše mališane učili dobrim navikama baš na ovaj način? Napišite im poruke gde ih podsećate da operu ruke ili zube. Biće simpatično svima, a i odraslima može poslužiti kao dobar podsetnik.

Fotografija: Esteban Cortez

3. Nove pločice

Da, znamo da su u kupatilu uglavnom zidovi od pločica i to nije nikakva novina. Ova ideja podrazumeva da izdvojite jedan zid i ukoiko ste u mogućnosti potpuno promenite pločice na njemu. Trudite se da bude što kreativniji, izaberite drugačiju boju, oblik, teksturu. Izaberite ono što najbolje oslikava vaš stil, a mogućnosti su vam mnogobrojne.

Fotografija: Lauren Kolyn

4. Koloritne tapete

Primetili ste da su tapete sve popularnije, zar ne? Možda je najbolji način da isprobate ovaj novi trend upravo da probate s kupatilom. Odaberite takvu tapetu koja će vam naterati osmeh na lice svaki put kada uđete u kupatilo. Slobodno ekperimentišite, jer uvek možete odabrati onu vrstu koja se vrlo lako uklanja. Obratite pažnju da tapete moraju biti vodootporne kao što su to ove.

Fotografija: Bethany Nauert

5. Eklektčini stil

Ukoliko volite eklektični stil, odnosno bežite od stereotipa i volite da uklapate različite stilove, ovaj predlog je baš za vas. Nemojte se zaustaviti samo u dnevnom boravku ili hodniku, napravite ovakav stil i u kupatilu. Mali zid u kupatilu možete ispuniti fotografijama, slikama ili raznim ramovima i bojama. Sve je dozvoljeno, budite autentični i neka oslikava vaš stil.

Fotografija: Kerry Lockwood

6. Elegantna jednostavnost

Znamo svi da nekada ona izreka manje je više zaista mnogo znači kada je u pitanju stil. Stavite dobro osvetljenje, elegantno ogledalo i jednostavno obojite zid i eto – imate stilski i efektan deo u vašem kupatilu. Bez mnogo komplikovanja puno možete da postignete.

Fotografija: Diana Paulson

7. Skroz crno

Ukoliko ste dovoljno hrabri, ofarbajte zidove skroz u crno i onda možete da eksperimentišete koliko god želite. Svi stilovi i sve boje mogu da se kombinuju sa crnom, a sve će dodatno doći do izražaja. Ukoliko vas hrabrost dovoljno ponese, možda će kupatilo biti najzanimljivija prostorija u vašem domu.

Fotografija: Monique Larroux

Koja vam se ideja najviše dopada?