Možda vam može delovati da je suviše rano govoriti o trendovima za narednu godinu, ali jedna od vodećih kompanija za proizvodnju boja već najavljuje kako će biti obojen početak naredne decenije.

Američka kompanija Behr objavila je paletu boja za 2020. godinu i kako iz kompanije tvrde, nova dekada zahteva osveženje i novitete. U pitanju su tri kolekcije i svaka sadrži 5 boja koje nude dovoljno raznolikosti za rad sa različitim stilovima.

Za razliku od drugih kompanija, Behr je kreirao palete koje se mogu korisiti i za stambene i za poslovne prostore.

Worldhood paleta

U pitanju su tri kolekcije i svaka sadrži 5 boja koje nude dovoljno raznolikosti za rad sa različitim stilovima.

Ova paleta sadrži nijanse za moderan, ali i topao prostor. Kada su osmišljavali ove boje, u kompaniji su najviše mislili na ugostiteljsku industriju. Gosti restorana, hotela i ostalih ugostiteljskih objekata osećaće se prijatno okruženi ovim toplim i prirodnim nijansama – podsetiće ih na egzotična putovanja. Sadrži 5 nijansi: Bubble Shell, Cider Spice, Charismatic, Rumba Orange i Red Pepper.

Nijansa Rumba Orange odlična je kao kontrast neutralnim bojama.

Restore paleta

Hladne i umirujuće boje u ovoj paleti daće vašem domu i svim ostalim prostorima obnavljajući osećaj. Plave i zelene nijanse pružaju osećaj smirenosti i spokoja i zbog toga ih komapanija Behr najviše preporučuje za one prostore se dovode u vezu sa zdravljem. Sadrži 5 nijansi: Secret Meadow, Back to Nature, Light Drizzle, Bluebird i Dragonfly.

Back To Nature nijansa za osećaj prirodnog okruženja.

Atmospheric paleta

Urbane i moderne boje sa dominacijom pastelnih i neutralnih nijansi. Ova paleta idealna je kako za moderne, savremene prostore, tako i za tradicionalne i malo klasičnije okruženje. Odličan je izbor za porodični dom, ali i za kancelarijske i poslovne prostore. Sadrži 5 nijansi: Dusty Lilac, Creamy Mushroom, Painter`s White, Battleship Gray i Graphic Charcoal.

Creamy Mashroom za elegantan i sofisticiran izgled.

Fotografije: Behr