Na sajmu nameštaja u Milanu se definišu trendovi za predstojeću sezonu. Sudeći po ovogodišnjoj smotri, u modi je eksplozija boja!

Ove godine dizajneri su se razigrali bojama. Tako smo na štandu italijanskog brenda Novamobili mogli smo videti crvenu, jarko plavu, žutu i zelenu boju – sve osim dosadno neutralnih i „sigurnih“ kombinacija boja.

Prilikom uređenja dnevne i spavaće sobe, sem jarkih boja na velikim zidnim površinama koriste se trodimenzionalne, teksturirane završne površine koje daju dinamiku prostoru.

Sudeći prema ovogodišnjem sajmu nameštaja u Milanu, u modi je eksplozija boja!

Sofa i foteljice su jednostavne forme organskog oblika podignute na metalne nogice. Gruba tkanina i jarka boja daju im upečatljiv izgled. Rustik tepih ovim hladnim bojama ipak daje toplinu i osećaj ugodnosti.

Ništa bez pozadinskog svetla

TV komoda se ističe pozadinskom rasvetom i upečatljivom teksturom furnira na velikoj površini zida. Otvorene police su izuzetno tankog profila, a u zatvorene elemente je takođe ugrađena LED traka. Otvaranje zatvorenih elemenata je sa push mehanizmima bez vidnih ručkica.

3D obloge

U uređenju spavaće sobe se ističe orman s ravnim frontovima u neutralnim nijansama koje se nastavljaju na zanimljive otvorene elemente niša sa radnim stolom, stolom za šminku, klupom ili prostorom za ogledalo. U ovim nišama, koje svojom jarkom bojom seku nenametljiv front ormana, ugrađeno je i dodatno svetlo.

Trodimenzionalna zidna obloga i ovoj sobi daje dodatnu dinamiku.

Trodimenzionalna zidne obloge daju prostoru dodatnu dinamiku.

Hrabra kombinacija žute, crvene i roza boje u ovoj spavaćoj sobi podseća na retro stil trenutno vrlo popularan.

Pogledajte još neke od zanimljivih enterijera prikazanih na sajmu u Milanu na štandu Novamobili.

 

Foto: novamobili.it