Detalj koji trenutno možete videti vrlo često u dobrim enterijerima upravo je tekstura drveta na zidovima. Iako deluje kao pravo drvo ovo su ustvari keramičke pločice!

Pločice u dnevnoj ili spavaćoj sobi na zidu se jako retko postavljaju ako naravno nemaju vrlo upečatljivu šaru. Ova serija Starwood proizvođača Porcelanosa je upravo takva. Pločice dimenzija 60×60 cm izgledaju kao letvice od pravog drveta. Kada se slože jedna pored druge, dobija se vrlo interesantna šara koja izgleda kao dijagonalno postavljene letvice.

Kao i svaka tekstura na zidu, i ovo „drvo“ će najbolje doći do izražaja ako se direktno osvetli LED trakom ili reflektorima.

Naravno, kao i svaka tekstura na zidu, i ovo „drvo“ će najbolje doći do izražaja ako se direktno osvetli, pa je zato zgodno postaviti LED svetlo u nišu ili je osvetlite reflektorima.

Osim u dnevnoj sobi ove pločice često se koriste i kao vrlo efektan zid iza kreveta. Zid sa slike ispod je sastavljen od 4 reda pločica, to jest, širine 2,4 metra.

Cena ovih pločica se kreće oko 75 evra po metru kvadratnom.

U jednom pakovanju se nalaze 4 pločice formata 59,6 x 59,6 cm čija ukupna površina iznosi 1,42m2. Sam dekor je kombinacije 4 leve i 4 desne pločice koje formiraju šaru sa slike. Ovaj interesantan detalj se proizvodi čak u 12 različitih tonova.

Nama se jako dopada, a vama?