Ovo je praktičan komad nameštaja koji pritom može vrlo lepo da izgleda u enterijeru gostinske ili dnevne sobe . Ali koji modeli su najbolji i koliko koštaju ovakve fotelje na razvlačenje? Proverili smo za vas u ovom tekstu.

Posetili smo salone nameštaja u Srbiji i proverili kakav je izbor fotelja na razvlačenje koje mogu poslužiti kao dodatni ležaj kada vam dođu gosti. Napravili smo uži izbor na osnovu dizajna ali i cene, i odabrali TOP 5 modela koji se mogu kupiti na našem tržištu.

5. Emmezeta, Twist, cena 28.999 dinara

Fotelja na izvlačenje Twist fotelja dolazi u dimenziji od 107 x 91 cm. Kada se otvori, sačekaće vas ležaj dimenzija 107 x 190 centimetara. Fotelja je podignuta na nogice i zbog toga, iako velikih dimenzija, ne deluje masivno i teško.

Emezzeta, Twist, cena 28.999 dinara

4. Jysk, Vildbjerg, cena na akciji 22.500 din

Jysk ne odustaje od nameštaja u sivoj boji ali i od vrlo povoljnih komada koji dizajnerski dobro izgledaju. Takva je i ova fotelja u dimenziji 91 x 93 dok je veličina ležaja u koji se razvlači 91 x 195 cm. Naša zamerka je što fotelja ne postoji u drugim bojama.

Jysk, Vildbjerg, cena na akciji 22.500 din

3. Ikea, Vallentuna, cena 66.000 dinara

Ovaj ugaoni element je jedan od modula iz Ikeine kolekcije Vallentuna, a njegova karakteristika je što može da se razvlači u ležaj. Takođe, može da stoji samostalno kao fotelja ili da bude sastavni deo sofe koja se sastavlja iz više modula. Vrlo lep dizajn i veliki izbor boja nam se svideo ali ne toliko i visoka cena pa se zato našla na mestu broj 3. Dimenzije fotelje su 113 x 93 cm i visine od 84 cm dok je kompletni ležaj u dimenzji 80 x 200 cm.

Ikea, fotelja Vallentuna, cena 66.000 dinara

2. Prostoria, Up-lift armchair, Cena: na upit

Ova fotelja je pobrala mnoge nagrade u oblasti dizajna i to ne bez razloga. Vrlo se zanimljivo rasklapa, a i nesvakidašnjim dizajnom privlači arhitekte i dizajnere enterijera. Definitivno je naš predlog za luksuznije prostore.

Fotelja zaobljene forme je dimenzija 80 x 120 cm, a ležaj koji se dobija spuštanjem naslona je 80 x 200 cm.

Prostoria, Up-lift armchair

1. Jysk, Norodenn, Cena: 22.500 dinara

Veličina ove zanimljive fotelje na razvlačenje je 89 x 94 cm, visine 79 centimetra, dok je dimenzija ležaja ugodnih 74 x 220 cm.

Dizajnerski je vrlo sve svedena. Sa tankim rukonaslonima i nogicama viši liči na elegantnu fotelju nego na parče nameštaja koje može da se razvuče u krevet. Prihvatljiva cena je takođe ovu fotelju dovela na poziciju broj 1.

Nažalost, ovaj model nije moguće videti u salonu Jyska jer je njegova nabavka vezana isključivo za online kupovinu.

Jysk, Norodenn, Cena: 22.500 dinara

Ukoliko smatrate da još neki model zaslužuje mesto u ovoj listi, javite nam u komentaru.

Foto: Prostoria, Jysk, Emmezeta, Ikea