Na uređenje ovog burger restorana u Poljskoj, dizajneri su potrošili preko 300 plastičnih cevi

Restorani koji u svojoj ponudi imaju određenu vrstu hrane ili neku specifičnu ponudu trude se da svojim enterijerom budu drugačiji od drugih. Arhitektonski studio mode:lina architects dizajnirali su prostor burger restorana ChiChi 4U u poljskom gradu Poznan i zidove obložili sa narandžastim PVC cevima.

Cevi su dolazile direktno iz skladišta građevinskog materijala i dale su ovom prostoru autentičan, potpuno nesvakidašnji izgled, prenosi Contemporist.

Od poda do plafona

Narandžaste okrugle cevi prekrivaju veći deo zidova i dobar deo plafona. Na zidovima su naslonjeni sivi udobni delovi za sedenje, a televizor je smeštene u udubljenje između cevi. Okrugao oblik ovog materijala deluje na osećaj udobnosti zbog kog gosti restorana žele duže vremena da provedu u ovom prostoru.

Okrugao oblik ovog materijala povećava osećaj udobnosti zbog kog gosti restorana žele duže vremena da provedu u ovom prostoru.

Neonska svetla i kontasti

Žuti mrežasti paneli u centralnom delu restorana služe za lakše predstavljanje menija i vizuelno izdvajaju ovaj deo od drugih. Veliki neonski znak u obliku burgera je zabavan način da se prikaže glavna ponuda.

Kao kontrast jarkoj narandžastoj i žutoj, ostali delovi restorana su tamno sivi valoviti lim, sivi podovi i crne stolice. Toplinu unosi nekoliko drvenih elemenata.

Cevi su došle direktno iz skladišta građevinskog materijala i dale su ovom prostoru autentičan izgled.

Valovita i dinamična struktura postignuta je korišćenjem cevi različitih dužina, a dominacija narandžaste boje u ovom prostoru dodatno je podigla energiju.

Fotografije: Patryk Lewinski