Zvezda sedme umetnosti rešila je da zasuče rukave (ili barem da angažuje vrhunskog kuvara) i donese pravu rimsku gozbu u srce Londona.
Kad ne snima hit serije i filmove, Teo Džejms, poznat po ulogama u serijama “The White Lotus” i “The Gentlemen”, ima druge hobije – recimo, otvaranje restorana! Njegov prvi gastronomski projekat zove se Lupa, a smešten je u londonskom Hajberiju (Highbury), odmah pored stadiona Arsenala.
Restoran nudi klasične rimske specijalitete u intimnom enterijeru koji kombinuje italijansku jednostavnost s londonskim šarmom, a glumac ga je otvorio u saradnji sa ugostiteljem Edom Templtonom (Ed Templeton) i šefom Nazom Hasanom (Naz Hassan).
Rimski duh usred Londona
Lupa je zamišljena kao autentična rimska osterija sa svega 28 mesta, jednostavnim, toplim ambijentom i atmosferom koja podseća na klasične rimske lokale.
Džejms i Templton, obojica stanovnici Hajberija, osmislili su prostor zajedno sa svojim suprugama, kako bi stvorili mesto koje odiše lokalnim karakterom i neformalnom elegancijom.
Šta se jede?
Na meniju se nalaze italijanski klasici poput “fiori di zucca” (punjeni cvetovi tikvica), “supplì al telefono” (pržene rižine kuglice s mozzarellom), “carciofi alla romana” (artičoke), kao i omiljene paste: “bucatini all’amatriciana”, “pici cacio e pepe” i “trofie al pesto”.
Nedeljom se služe specijaliteti poput “lasagne al forno”, dok se za vreme Arsenalovih utakmica mogu poneti “porchetta” sendviči za pravu rimsku užinu.
Pića iz Italije
Vinska karta fokusirana je na italijanska vina malih proizvođača, a na meniju su i kokteli poput negronija, martinija, šprica, kao i originalni miks M&M (Montenegro i mezcal). Cene su pristupačne, s pastama od oko 15 funti, a vina se kreću od 35 do 92 funte po boci.
Lupa ima svega 28 mesta, jednostavan ambijent i atmosferu koja podseća na klasične rimske lokale.
Mesto za uživanje, ne za brzinu
Lupa je već privukla pažnju ne samo lokalaca, već i gurmana iz celog Londona koji žele da otkriju spoj iskrenog, jednostavnog kuvanja i prijatne atmosfere koja podstiče duge večere uz vino.
Ovaj kutak Hajberija, koji je nekada bio italijanska delikatesna prodavnica, sada je mesto gde rimska tradicija oživljava na moderan, ali nepretenciozan način.
A možda sretnete i Tea Džejmsa kako proverava da li je karbonara dovoljno kremasta…