Svi njihovi proizvodi izrađeni su od vrhunskih materijala, sa mnogo pažnje posvećene svakom detalju i preciznim i širokim šavovima koji daju dodatnu eleganciju.

Unošenje prirodnih materijala u dom oduvek je bila topla preporuka – zato vam otkrivamo brend koji će vam pomoći da vaša spavaća soba postane još komfornija i lepša. Ako niste do sada upoznati, porodični brend ZORYA iz Beograda bavi se proizvodnjom i prodajom premijum tkanina za dom, od posteljine pa sve do proizvoda za kuhinju.

Početni fokus ovog mladog brenda prvenstveno je bila posteljina, a onda, kako je interesovanje raslo, Olja Hrustić i Dušanka Petrović postepeno su dodavale i druge artikle poput lanenih peškira i kuhinjskih proizvoda. Sada u ponudi imaju posteljinu od tri vrste materijala, kao i peškire, stolnjake, nadstolnjake, salvete, podmetače i još neke manje proizvode.

Klasičan set od ispranog lana (42.000 RSD); Foto: Luna Jovanović

Mnogo pažnje posvećeno svakom detalju

Materijali koji se ističu u njihovom asortimanu su egipatski giza saten pamuk, 100% lan, oprani perkal pamuk i lan-pamuk kombinacije.

Svi proizvodi su od vrhunskih materijala, sa mnogo pažnje posvećene svakom detalju i preciznim i širokim šavovima, što daje dodatnu eleganciju i odiše kvalitetom.

„Ideja za brend je nastala kao spoj kreativnog, krojačkog i šivačkog umeća moje mame i moje ljubavi ka dizajnu enterijera, organizaciji i stvaranju priče koju nosi jedan brend“ – kaže Olja Hrustić za naš portal.

Lanena jastučnica sa kokos dugmićima (4.500 RSD); Foto: Luna Jovanović

Lanene posteljine su jako popularne u svetu i naročito su primamljive za ljubitelje udobnog i opuštenog luksuza.

Što se tiče proizvodnje, u bliskoj budućnosti planiraju da prošire asortiman i da uvedu druge prirodne materijale za postojeće ili nove proizvode.

Kada je pak reč o razvoju samog brenda, cilj je da budu više zastupljeni i na drugim prodajnim mestima, kako u Srbiji tako i u okolnim državama.

„Mušterije se takođe jako interesuju za lan, ali ih je možda strah da probaju nepoznato, jer lan ipak nije bio toliko zastupljen na našem tržištu u obliku posteljina. Međutim, lanene posteljine su jako popularne u svetu i naročito primamljive za ljubitelje udobnog i opuštenog luksuza“ – otkriva Olja.

Klasičan dupli set od opranog perkal pamuka (19.300 RSD); Foto: Luna Jovanović

Saveti za primenu u enterijerima

Postoji nekoliko saveta po stilovima enterijera kada je u pitanju posteljina.

  • egipatski saten pamuk je odličan izbor za ljubitelje modernog, glamur i klasičnog stila;
  • lan se prirodno sliva u skandinavski, rustičan i “shabby chic” stil;
  • oprani pamuk lepo zaokružuje retro i etno stil;
  • u industrijski, minimalizam i urbani stil se uklapaju sve ove tkanine;

Za ljubitelje sređenijeg izgleda enterijera, tu je egipatski pamuk. Za izgled opuštenog luksuza lan je idealan izbor.

Osobama koje vole skladne enterijere, ali im je praktičnost ipak na prvom mestu, preporučujemo oprani pamuk.

Jastučnica od opranog perkal pamuka (2.400 RSD); Foto: Luna Jovanović

Prednost saradnje sa Zoryom je u tome što većinu proizvoda mogu napraviti po meri.

Cilj brenda Zorya jeste da poveća svoju umreženost među arhitektama i dizajnerima.

Tkanine, a naročito posteljina, fizički zauzimaju jako velik deo spavaće prostorije i za potpunu harmoniju ovo je deo na koji treba obratiti pažnju, kao i da se boje i teksture savršeno uklope u ambijent.

Prednost saradnje sa Zorya brendom je u tome što većinu proizvoda mogu napraviti po meri.

Stolnjak i salveta od ispranog lana (9.700/1.200 RSD); Foto: Luna Jovanović

Arhitektama i dizajnerima kroz direktnu saradnju nudimo posebne povoljnosti i otvoreni smo za svaki poziv.

Sve više klijenata ima zahteve za nestandardnim i većim dimenzijama, ponekad imaju dušeke, jastuke i jorganske navlake iz inostranstva koji imaju drugačiji standard.

Pored ponuđenih dimenzija, skoro sve proizvode mogu praviti po specifičnim dimenzijama, što znatno olakšava posao i proširuje mogućnosti arhitektama i dizajnerima.

“Arhitektama i dizajnerima kroz direktnu saradnju nudimo posebne povoljnosti kolegijalne saradnje i otvoreni smo za svaki poziv” kaže Olja Hrustić.

Mali i srednji peškir od lana (1.850 /4.300 RSD); Foto: Luna Jovanović

Izložbeni salon u Kneginje Ljubice

Postoji i mogućnost da se Zorya proizvodi vide i osete uživo – u njihovom izložbenom salonu, gde se ujedno nalazi i proizvodnja.

Salon se nalazi u Ulici Kneginje Ljubice na Dorćolu u Beogradu, privatnog je tipa, a posete se zakazuju. Olja će vas rado ugostiti, provesti vas kroz salon i odgovoriti vam na sva pitanja.