Prilikom opremanja kupatila ili kuhinje sada se na jednom mestu možete upoznati sa kompletnim brendom – od 1993. godine pa sve do ovogodišnjih noviteta.

AXOR je deo Hansgrohe grupe i napredni je brend za koji su vezani kultni proizvodi za luksuzna kupatila i kuhinje.

Prethodne sedmice smo zavirili u novi AXOR kutak u salonu Akvabutik, koji je renoviran u prethodnom periodu.

Akvabutik se nalazi na adresi Bulevar Oslobođenja 41, preko puta kultnog restorana Franš, i nema sumnje da će ovaj salon postati mesto okupljanja arhitekata i dizajnera i ljubitelja brenda AXOR.

Akvabutik se nalazi na adresi Bulevar Oslobođenja 41 u Beogradu; Foto: Rade Kovač

Kolekcija AXOR Starck Organic je više skulptura ili umetnički predmet nego svakodnevni proizvod.

Salon je renoviran po konceptu koji preporučuje sam AXOR tako da je Akvabutik postao prvi salon u regionu koji je ispratio sve smernice originalnog koncepta. Brendirani partner koncept je sistem koji osigurava pravo iskustvo brenda AXOR. To je modularni sistem koji sadrži definisane displejeve.

Na jednom mestu tako se možete upoznati sa kompletnim brendom – od 1993. godine pa sve do ovogodišnjih noviteta. Svaka AXOR kolekcija je dobila svoje mesto, a posebno je zanimljiv displej gde su sve opcije AXOR završnih površina, koji se zove AXOR FinishPlus. Na njemu su prikazane sve standardne AXOR boje, kao i par onih koji se izrađuju samo u količini 30 i više.

Za prikaz AXOR završnih boja u salonu Akvabutik je izabran AXOR Starck Organic kolekcija. AXOR Starck Organic je više skulptura ili umetnički predmet nego svakodnevni proizvod. Ovu kolekciju dizajnirao Filip Starck, a u portfoliju brenda se pojavila još 2012. godine. Ekskluzivan izgled karakteriše celu kolekciju, čija je inspiracija bila priroda.

Salon je renoviran po konceptu koji preporučuje sam AXOR; Foto: Rade Kovač

Kolekciju AXOR One karakterišu tanke siluete, ravne površine, meke ivice i uravnotežene proporcije.

Pored standardnih svojih boja, ove godine AXOR je predstavio i proširenje u vidu lakirane bele boje (eng. Matt White). Ova obrada je u ovom trenutku dostupna samo za određene programe, kao što su: kolekcija AXOR One, program tuš kanalica AXOR Drain, AXOR Suite & Basin i AXOR Accessories.

Kolekciju AXOR One je dizajnirao londonski studio Barber Osgerbi. AXOR One karakterišu tanke siluete, ravne površine, meke ivice i uravnotežene proporcije. Kombinovanje AXOR One sa mat belom bojom je bio logičan sledeći korak za AXOR da istakne svoj minimalistički i funkcionalan dizajn.

AXOR One kolekcija je dobila poseban istaknut prostor u salonu Akvabuitk , gde možete videti i gore spomenuti novitet, AXOR One u lakiranoj beloj boji.

Foto: Rade Kovač
Foto: Rade Kovač
Foto: Rade Kovač
Foto: Rade Kovač

AXOR Suite umivaonici mogu se postaviti na bilo koji odgovarajući kupatilski nameštaj ili površinu.

Od ostalih noviteta tu su još i AXOR Drain, tuš kanalice kao i umivaonici, koje je dizajnirao ko drugi nego Filip Starck.

Novi AXOR Suite umivaonici kombinuje metal i SolidSurface — visokotehnološki materijal koji simbolizuje večnost i eleganciju. AXOR Suite umivaonici imaju oblik raznovrsnih kružnih ili pravougaonih činija za pranje koje se mogu postaviti na bilo koji odgovarajući kupatilski nameštaj ili površinu.

Kružni umivaonici dolaze u dve veličine, sa prečnikom od 300 mm i 400 mm. Pravougaoni umivaonici  su dostupni u tri veličine: 285 x 285 mm, 400  x 400 mm i 600 x 400 mm.

Prijavite se na newsletter

Otvaranje AXOR brend koncepta u salonu Akvabutik bio je i povod prezentacije koja je organizovana istog dana.

Fotografije sa prezentacije možete pogledati ispod, a naš savet vama je da pratite zvaničnu AXOR stranicu ili da se jednostavno prijavite za sve novosti na newsletter preko stranice pro.hansgrohe.com.

Foto-galerija

Novi AXOR kutak u salonu Akvabutik; Foto: Rade Kovač
Novi AXOR kutak u salonu Akvabutik; Foto: Rade Kovač
 Rade Kovač
Rade Kovač
 Rade Kovač
Rade Kovač
Foto: Rade Kovač
Foto: Rade Kovač
Foto: Rade Kovač
Foto: Rade Kovač
 Rade Kovač
Rade Kovač