Trospratni luksuzni stan nalazi se u Njujorku i za njegov izgled bio je zadužen jedan od najpoznatijih arhitektonskih studija čija je osnivačica preminula 2016. godine.

Ovaj penthaus nastao je spajanjem dva stana i vredi impozantnih 48,8 miliona dolara. Površine malo veče od 1.000 metara kvadratnih, sastoji se od sedam spavaćih soba, devet i po kupatila, kao i prostrane terase koja može da ugosti 100 ljudi.

Spektakularan izgled i neizostavne krivine prisutne su i na ovom projektu, prenosi Dwell.

Fotografija: Scott Frances

Ono što je svakako za divljenje su ogromni panoramski prozori, koji pružaju pogled na tri strane koji prosto oduzima dah.

Velika terasa nalazi se na krovu zgrade i pruža spektakularan pogled. Udobne ležaljke i ostatak nameštaja kao stvoreni su za uživanje u gradskoj okolini. Studio Zaha Hadid potpisuje i unutrašnji i spoljašnji dizajn, a u prostoru su prisutne prepoznatljive krivulje, koje se vezuju za ovaj studio.

Možete samo pretpostaviti kakve sve natprosečne stvari postoje u ovom penthausu, a jedna od njih je svakako posebna prostorija za bioskop i fitnes centar sa bazenom. Veličanstvene stvari ugrađene su u ovaj prostor, a ono što je svakako za divljenje su ogromni panoramski prozori, koji pružaju pogled na tri strane koji prosto oduzima dah.

Fotografija: Colin Miller

Intimniji prostori

Veliki dnevni boravak nalazi se na srednjem spratu i zauzima skoro 200 kvadratnih metara, a u njoj je udoban nameštaj i klavir. Na ovom spratu se nalazi i savremena kancelarije, ispunjena ogromnom količinom prirodne svetlosti u kojoj se nalazi neobičan umetnički nameštaj.

Fotografija: Scott Frances

Veliki dnevni boravak nalazi se na srednjem spratu i zauzima skoro 200 kvadratnih metara, a u njoj je udoban nameštaj i klavir.

Nivo namenjen za porodični život obuhvata prostor za odmor i spavanje i ima izlazak na ogroman balkon. Tu se nalazi i nekoliko prostorija za garderobu i prostrano kupatilo. Na ovom nivou su i dva izdvojena apartmana.

Fotografija: Scott Frances

Primer vrhunskog dizajna i arhitekture, a cena – prava ”sitnica”!