Kao rezultat saradnje slavnog arhitektonskog studija i kompanije poznate po proizvodnji opreme za kupatila, nastala je kolekcija elemenata i nameštaja za kupatilo TONO.

Iza ovog projekta stoji studio Foster+Partners i španska kompanija Porcelanosa. TONO je kolekcija koja veliča jednostavnost i minimalizam i čiji elementi ističu suštinu materijala od kojih su napravljeni.

Predmeti iz ove kolekcije namenjeni su različitim tipovima enterijera, kako za stambene, tako i za poslovne prostore, a sve zajedno ih spaja arhitektoničnost. Evo kako ona izgleda deo po deo:

Lavaboi

Postoji u dve verzije, onaj koji se kači na zid i onaj koji može samostalno da stoji, ali oba imaju klik-klak sistem koji skriva odvod. Na taj način postignuta je maksimalna elegancija i minimalizam.

Kade

Ove samostojeće kade skrivaju sve suvišno, sve cevi i dodatke. Jedan super dodatak je prostor koji može služiti za odmor ili za odlaganje nekih predmeta koji su vam potrebni u trenutku uživanja u kadi.

Prave su u beloj i crnoj boji.

Dobar dodatak je prostor koji može služiti za odmor ili za odlaganje nekih predmeta koji su vam potrebni u trenutku uživanja u kadi.

WC šolje

Ove WC šolje dizajnirane su da štede vodu, a mogu se montirati samostalno ili kao deo nameštaja u kupatilu.

Slavine

Fosterove slavine osmišljene su tako da vam sam dizajn govori na koji način treba da koristite slavinu i kako da pustite vodu, a tekstura ručice nagoveštava u kom smeru treba da je okrenete.

Dolaze u nekoliko različitih boja.

Fosterove slavine osmišljene su tako da vam sam dizajn govori na koji način treba da koristite slavinu

Nameštaj

Iz biroa Normana Fostera stiže i dizajn kolekcije nameštaja za Porcelanosu koji se savršeno uklapa sa gore navedenim elementima. Uključuje i ogledalo sa rasvetom.

Pogledajte kako izgleda ceo set TONO One:

Ovo nije prvi put da Porcelanosa angažuje poznate arhitektonske biroe za dizajn njihove kupatilske opreme. Slično su uradili i sa Zahom Hadid, slavnog iračkom arhitekticom koja je preminula pre tri godine.

Fotografije: Porcelanosa Group