Udobnost i osećaj topline preovladavaju u ovom stanu, a glavni razlog za to je što prostorom dominiraju drveni elementi. Ipak, dekoracija je ta koja ostavlja najveći utisak i jasno govori da ovde živi pravi avanturista koji voli da putuje.

Smešten u češkoj prestonici, ovaj stan uređen je od strane studija Versatile. Glavni zadatak bio je napraviti udoban i svetao dom u kome će se jasno pokazati klijentova opčinjenost putovanjima i kao glavna dekoracija poslužiti suveniri koje sa njih donosi.

Prostorom dominira kombinacija drveta i bele boje, uz vrlo malo drugačijih detalja, prenosi Contemporist.

Fotografija: Tomas Vlach

Prostorom dominira kombinacija drveta i bele boje, ali su tu zato jaki detalji poput mape sveta ili ružičasta fotelja.

Na samom ulazu u stan nalazi se drveni kutak za garderobu i obuću koji je napravljen na taj način da omogućava lako korišćenje, ali i maksimalno uklapanje u prostor. Kroz hodnik se nastavlja u ostatak stana koji ostavlja utisak topline, ali sa modernim nameštajem i osvetljenjem koje je odigralo značajnu ulogu u prostoru.

Fotografija: Tomas Vlach

Fotelja kao fokalna tačka

Na zidu u dnevnoj sobi nalazi se drvena mapa sveta, koja je dodatno naglašena pozadinskim osvetljenjem. Pored ovog detalja, komad nameštaja koji se izdvaja od ostatka prostora je jarko ružičasta fotelja smeštena pored police sa knjigama. Ovaj detalj razbija monotonost boja dominantnih boja.

Pored polica za biblioteku, prostor ima dve ugaone police ugrađene u zidove. Na njih su smešteni suveniri sa putovanja i ostali lični detalji. Posebno osvetljenje na ovom delu stavlja u fokus ono što se na njima nalazi.

Fotografija: Tomas Vlach

Skrivena vrata

Drvena vrata koja su skoro skrivena u zidu vode do kućne kancelarije koja se stilski poklapa sa ostatkom stana. Za razliku od drvene mape sveta koja se nalazi u dnevnom boravku, ovde se na zidu nalazi prava geografska mapa sa svim detaljima. Ona takođe ima osvetljenje na ivicama, a pored nje se nalazi polica sa turističkim detaljima.

Fotografija: Tomas Vlach

Druga i treća vrata vode do spavaće sobe i kupatila. Spavaćom sobom dominira drveno uzglavlje koje podseća na planinski lanac. Svi ovakvi detalji imaju posebno osvetljenje, pa je to slučaj i sa ovim uzglavljem. Ista estetika nastavlja se i u kupatilu, koje je obloženo pločicama u boji drveta.

Fotografije: Tomas Vlach

Da li vam se dopada ovolika količina drvenih elemenata u prostoru?