Novogodišnja dekoracija može biti velika stavka u vašem kućnom budžetu, zar ne? Ipak, postoji mnogo načina da od materijala koji već imate u vašem domu napravite ukrase koji će se savršeno uklapati u vaš enterijer.

Neke od osnovnih stvari koje imate u vašem domu nude mnogobrojne ideje za oblikovanje i pretvaranje u dekorativne predmete. Potrebno vam je malo mašte i kreativnosti, stvaralačka atmosfera, a Apartment Therapy nudi 7 tehnika kako da sami napravite novogodišnje ukrase.

1. Venac od papira

Fotografija: Hipster Mum

Za vreme praznika najčešće ga viđamo na ulaznim vratima i najčešće su zeleni. Hajde da ove godine napravimo nešto drugačije? Okrugli venac možete napraviti od čvršćeg papira i ofarbati u boju po želji. Neka vam kao osnova posluži okrugla žica i na nju možete nizati bilo kakve papirne oblike, a igranje sa bojama je bezgranično.

2. Sobna biljka kao jelka

Fotografija: Sugar & Cloth

Pravo je vreme da sobne biljke zasijaju, ali bukvalno. Ljubitelji sobnih biljaka, sigurni smo da imate neku vrstu koja je dovoljno velika da možete da bude zamena za pravu jelku. Ukrasite je, stavite na nju razne sitnice, a neka obavezan detalj budu svetleće lampice.

3. Prsten za salvete ukrašen puzlama

Fotogragija: HGTV

Praznična atmosfera zahteva i praznično opremljen trpezarijski sto, zar ne? Iskoristite stare puzle i njima ukrasite prstenje za salvete. Na ovaj način ćete im dati potpuno novi izgled, a ovako upotrebljene puzle podsećaju na snežne pahuljice.

4. Ukrasni papir od starih novina

Fotografija: Blue Purple and Scarlett

Glavna asocijacija na praznike su pokloni. Uvek se trudimo da odaberemo što lepši papir za njihovo pakovanje, a ove godine vam savetujemo da budete originalni i napravite svoj unikatan papir. Iskoristite stare novine, možete ih obojiti ili ostaviti u originalnom stanju. Na ovaj način štedite novac i čuvate planetu.

5. Oznake za poklone od starih slova

Fotografija: Ciao Newport Beach

Iskoristite stare dečije igračke za učenje čitanja i pisanja, odnosno pojedinačna slova i napravite oznake za poklone. Izgledaće jako kreativno i neobično, a ovako će svako znati koji je tačno poklon ispod jelke njegov. Ova slova mogu biti od drveta, kartona, plastike ili nekih drugih materijala koji se lako povezuju i lepe.

6. Medenjaci kao ukrasi za jelku

Fotografija: Kitchn

Miris medenjaka koji se širi domom pravi je znak da su stigli praznici. Iako ih najčešće viđamo na tanjirima ili činijama, ovogodišnji praznici mogu biti pravo vreme da se oni presele na jelku. Lako ih možete dekorisati raznoraznim bojama i oblikovati u razne praznične motive.

7. Ukrasi u tegli

Fotografija: Hey Lets Make Stuff

Iskoristite stare tegle i od njih napravite ukrase koji možete staviti na sto, policu ili gde god vam odgovara. U njih možete staviti razne minijaturne sitnice koje vas asociraju na zimu i praznike, a kako bi efekat bio još bolji, belom bojom napravite snžene pahulje na staklu.

Kako vi ukrašavate dom za praznike?